Mann fant ring verdt 400 000 kroner på stranden: Så fikk han plutselig en telefon fra et ukjent nummer

14/11/2023 23:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Joseph Cook jaktet med metalldetektoren sin på en strand i Florida da han fant den lille formuen.

Det som begynte som en helt vanlig dag med leting etter små funn tok en uventet vending da 37 år gamle Joseph Cook kom over det som viste seg å være en ekte skatt – en platinaring med en stor diamant.

Dette funnet viste seg å være den største diamantringen Joseph noen gang hadde funnet, og verdien viste seg å være intet mindre enn imponerende.

Etter å ha fått ringen taksert av en gullsmed, var det klart at den var verdt hele 40.000 dollar, tilsvarende rundt 444.000 norske kroner.

«Da jeg først fant ringen, trodde jeg det bare var en liten mynt, men så gravde jeg opp en diger diamant- og platinaring», begeistret Cook ifølge den britiske avisen Metro.

Mens Joseph Cook var opptatt med søket på stranden, tok han også opp en video av øyeblikket han fant den dyrebare ringen.

I videoen kan du se hans begeistring og overraskelse når han oppdager hva som skjuler seg under sanden, skriver Sosialnytt.

Selv om han hadde alle muligheter til å beholde ringen selv, valgte han i stedet å dele videoen på sosiale medier for å finne eieren.

Etter nesten en uke med den dyrebare ringen i sin besittelse, begynte Joseph å motta anrop fra et ukjent nummer. Først ignorerte han samtalene, men han skjønte snart at det kunne være eieren som prøvde å kontakte ham.

Derfor bestemte han seg for å ringe tilbake – og det viste seg at det var et par som hadde mistet en lignende ring.

"De var ganske fornøyde, kona sa bare: 'Herregud, jeg kan ikke tro det', og så begynte hun bare å gråte," sier Joseph.

Det er verdt å merke seg at Joseph Cook har en imponerende samling funn fra strandjaktene sine, inkludert tjuefem til tretti ringer. Likevel har han fortsatt et ønske om å finne eierne og returnere deres tapte eiendeler.

"Karma er alltid bra, hver gang jeg returnerer en vare finner jeg noe bedre, så jeg er glad jeg kunne gi den tilbake," sier Joseph med et smil.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.