Massegrav med 440 lik funnet i frigjort ukrainsk by

16/09/2022 07:57

Emma

Nyheter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
De enkle trekorsene står rundt trærne i skogsområdet.

– Vi vil at verden skal vite hva som egentlig skjer og hva den russiske okkupasjonen har ført til, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy.

I sin siste nattlige tale bekreftet han at det var funnet en massegrav med rundt 440 lik i Izyum.

Det er en av byene i Kharkiv-regionen som nettopp har blitt gjenerobret av det ukrainske militæret.

– Det er en av de største massegravene vi har funnet i en av de frigjorte byene, sier Serhii Bolvinov, en lokal etterforsker, til Sky News.

Han sa at mange av ofrene så ut til å ha blitt skutt, andre rammet av artilleri eller luftangrep. Mange av likene er ennå ikke identifisert.

Nyhetsbyrået AP  var til stede ved massegraven torsdag, og beskrev hvordan trekryssene plasseres mellom trærne i en liten skog. Mange bare merket med et tall.

Ved en større grav er det indikert at det skal være 17 ukrainske soldater.

– Vi har ikke talt dem ennå, men jeg tror det er over 25 eller kanskje til og med over 30, sier Oleg Kotenko, representant for ukrainske myndigheter, til AP.

Nyhetsbyråets beskrivelse av området er i samsvar med bilder som deles på Twitter av presidentens stabssjef Andriy Yermak og det russiske forsvarsdepartementet.

– De nødvendige prosedyrene er allerede på plass. Alle kropper vil bli gravd opp og sendt til rettsmedisinsk undersøkelse, skrev han.

Både han og Volodymyr Zelenskyy sa at ytterligere detaljer ville bli utgitt på fredag.

"Russland etterlater seg døde overalt. De må holdes ansvarlige for det. Verden må holde Russland til reelt ansvar for denne krigen," sa den ukrainske presidenten.