'Matador' -stjernen er død

23/11/2022 08:16

Emma Sletta

Nyheter
Foto: PR
Foto: PR
Jens Arentzen, som de fleste kjenner for sin rolle i «Matador», gikk bort tirsdag, 64 år gammel.

De fleste som kjenner skuespiller, manusforfatter og regissør Jens Arentzen kjenner ham for sin rolle i «Matador».

Det var i den populære serien, der han hadde rollen som den unge Ulrik Varnæs, at han virkelig slo gjennom. Og etter det spilte han også flere andre roller.

Tirsdag gikk han dessverre bort, 64 år gammel. Familien fortalte Ritzau Bureau. I tillegg oppgir de også at han har vært syk med kreft.

Som sagt er det særlig TV-klassikeren «Matador» som har gjort ham til et kjent navn i Danmark. Men han hadde også stor suksess med rollen som Jens Okkings unge samboer, detektiv Steen Dahl, i serien «Een gang strømer...».

På 80- og 90-tallet hadde han også flere andre roller. Det var imidlertid først og fremst biroller Arentzen fikk spille.

Du kunne blant annet se ham i biroller i kjente produksjoner som «Midt om natten», «Ballerup Boulevard» og «Hip, Hip Hurrah!».

Det var imidlertid ikke bare som skuespiller at Jens Arentzen klarte å skape seg en karriere. Etter å ha fokusert på skuespill i flere tiår, valgte han å ta fatt på noe nytt.

Senere i karrieren kastet han seg også inn i rollen som regissør, som han debuterte med i 1995, hvor han regisserte filmen 'Little John'.

I tillegg kunne han også skryte av at han i 2000 vant en Robert for kortfilmen 'The Sun is So Red'.

De siste årene har både skuespill og arbeid som regissør vært mangelvare. I stedet har han fokusert på å undervise og holde foredrag om både sin vanskelige barndom og prestasjonene han har oppnådd i film- og tv-verdenen.

Han etterlater seg en datter og to barnebarn.