Medie: De var ikke i tvil om at Dronningen ville kunngjøre sin abdikasjon under nyttårstalen

03/01/2024 07:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
De var ikke i tvil.

Det kom som en overraskelse på hele den danske befolkningen da dronning Margrethe kunngjorde sin abdikasjon under sin nyttårstale.

Det viser seg imidlertid at nyheten, som sendte sjokkbølger gjennom landet, ikke kom like overraskende på den svenske kongefamilien, som allerede visste hva dronningen hadde i tankene.

- Hele den svenske kongefamilien fikk beskjed om at dronning Margrethe kommer til å abdisere. Dronningen har personlig snakket med og informert kongen om sin beslutning, sier informasjonssjefen ved det svenske hoffet til Expressen.

Det skriver SE og HØR.

Den norske kongefamilien har derimot valgt å holde en lav profil. Kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet opplyser at familien ikke vil kommentere saken.

Ole-Jørgen Schulsrud-Hansen, kongelig kommentator i TV2, påpeker at dronningen i går gjorde noe som aldri har blitt gjort før i Danmark:

– Dette er overraskende, og det har aldri skjedd i moderne dansk historie, sier han.

Han spekulerer i om Norges kong Harald vil følge etter, men minner om kongens tidligere uttalelser om å bli sittende enten til han dør eller til han blir uklar.

Tidligere kongereporter Wibecke Lie uttrykte sjokk over avgjørelsen og hyllet dronning Margrethe som en «norsk venn og en kreativ monark». Wibecke Lie legger vekt på dronningens nære forhold til Norge, spesielt til kong Harald, som hun kaller sin fetter, og dronning Sonja.

Spekulasjonene om den norske kongefamiliens reaksjon fortsetter, mens kongehusekspert Wibecke Lie tror de trolig vil fordøye nyheten først.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.