Medie: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen hos Trump

12/08/2022 08:13

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Donald Trumps hjem ble ransaket tidligere denne uken. FBI lette etter dokumenter om atomvåpen, melder avisen.

FBI-agenter lette etter dokumenter relatert til atomvåpen på mandag da de raidet den tidligere amerikanske presidenten Donald Trumps hjem i Florida mandag.

Det skriver den amerikanske avisen The Washington Post.

Avisens informasjon er basert på ikke navngitte kilder med kjennskap til søket. Det er uklart, ifølge The Washington Post, om FBI fant dokumentene de lette etter.

Det er ingen informasjon om hvorvidt dokumentene handler om atomvåpen som tilhører USA eller andre stater.

Det uvanlige søket tyder på at amerikanske myndigheter er bekymret for hvilken type informasjon som kan lagres i Trumps hjem.

Det er også bekymringer for at konfidensielle dokumenter kan ende opp i gale hender. Det står at eksperter som spesialiserer seg på hemmeligstemplet informasjon til avisen.

Verken justisdepartementet eller FBI har kommentert The Washington Posts informasjon.

USAs justisminister Merrick Garland bekreftet tidligere torsdag at søket mandag ble gjort for å avgjøre om den tidligere presidenten ulovlig hadde fjernet hemmeligstemplede dokumenter da han forlot Det hvite hus.

Garland uttalte at han tok beslutningen om å undersøke eiendommen.

– Jeg godkjente personlig beslutningen om å søke ransakingsordre i dette tilfellet, sier Garland.

Hans uttalelse, i likhet med søket, regnes som uvanlig, melder amerikanske medier.

Etterforskningen av Trumps private Mar-a-Lago-hjem har ført til en politisk furore. Både den tidligere republikanske presidenten og mange av hans støttespillere anklager FBI for å ha politiske motiver med raidet.

Det har utløst trusler mot føderalt politi på sosiale medier.

Senest ble en mann skutt og drept av politiet i delstaten Ohio torsdag etter at han forsøkte å komme inn på et lokalt FBI-kontor. Ifølge nyhetsbyrået AP etterforskes det om mannen har tilknytning til ytrehøyremiljøer.

Nyhetsbyrået skriver også at han ifølge ikke navngitte offisielle kilder antas å ha vært til stede i Washington D.C. i dagene før et dødelig angrep på den amerikanske kongressbygningen i januar 2021 - muligens også på dagen for angrepet.