Medier: Ny mystisk avtale mellom Hagen-paret har plutselig dukket opp

03/11/2023 06:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Under etterforskningen av milliardær konas forsvinning har politiet vært opptatt av en ekteskaps avtale mellom Tom og Anne-Elisabeth Hagen.

I morgen tirsdag er det fem år siden, 68-årige Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjem sitt på Sloravien 4 i Lørenskog.

I huset lå et trusselbrev og et krav om løsesum på ni millioner euro i kryptovaluta.

Siden april 2020 har ektemannen, milliardæren Tom Hagen, vært siktet for å ha drept sin kone. Han nekter straffskyld.

Ifølge TV 2s opplysninger mener politiet at den 73 år gamle forretningsmannen hadde et sterkt drapsmotiv, som er av både sosial og økonomisk karakter.

Ifølge mediene mener de å kunne bevise at en skilsmisse var et tilbakevendende tema mellom ekteparet.

Årsaken er angivelig at politiet har funnet separasjonspapirer, notater fra begge ektefellene og Google-søk som tyder på dette.

I forbindelse med en eventuell skilsmisse tror politiet ifølge det norske medie, at Hagen var bange for at miste store summer penge.

De er visstnok basert på en ekteskapsavtale mellom dem, som fastslår hvem som skal få hvilke verdier etter en skilsmisse.

Politiet fattet interesse for parets ekteskapsavtale kort tid etter forsvinningen.

Avtalen ble inngått i 1993 og innebar at Tom Hagen skulle sitte igjen med nesten alle eiendelene etter en skilsmisse.

Anne-Elisabeth Hagen ville da bare sitte igjen med en hytte på Biri for 200.000 kroner og en bil. Mens Tom Hagen ville sitte igjen med milliardformuen bestående av penger, aksjeposter og eierskap i selskaper, sammen med huset i Sloraveien.

TV 2 vet at politiet i løpet av etterforskningen har undersøkt om Tom Hagen selv kan ha trodd at ekteskapsavtalen var så skjev at den ville bli avvist som ulovlig.

Ifølge medieoppslag var ekteskapsavtalen et sentralt tema i avhør mellom Tom Hagen og hans familie før milliardæren ble siktet i saken.

Og etter at et familiemedlem ble klar over innholdet i ekteskapsavtalen fra 1993, viste de et nytt dokument til politiet.

Politiet omtaler dokumentet som en ny ektepakt som er datert til syv år senere til den 7. mai 2000. Av den fremgår det, at hvis Anne-Elisabeth Hagen skulle ønske at skille sig, så skulle Tom Hagen betale 60 prosent av en ny bolig med normal standart.

Mens hvis flyttingen skjedde fordi Tom Hagen ønsket skilsmisse, måtte han betale 90 prosent av prisen.

Etter TV 2s opplysninger ble avtalen kun signert av ekteparet Hagen, men ikke av noen vitner, noe som ellers er lovpålagt.

– Vi vil ikke kommentere ytterligere detaljer i etterforskningspapirene i saken slik saken er nå, sier politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til pressen.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.