Medierapporter om store protester ved iPhone-fabrikken i Kina

23/11/2022 07:29

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Folk med pinner har ødelagt vinduer og overvåkningskameraer på den største iPhone-fabrikken i Kina.

Store protester har brutt ut ved Foxconns største iPhone-fabrikk i Kina.

Dette fremgår av bilder som sirkulerer på sosiale medier Twitter og Weibo.

Fabrikken ligger Zhengzhou i det sentrale Kina.

En video viser hundrevis av ansatte som går på en vei. Noen av dem blir konfrontert av opprørspoliti og folk i beskyttelsesdrakter. Videoen ble spilt inn i dagslys.

En annen video tatt opp i mørket viser fabrikkarbeidere som konfronterer politiet med blinkende lys mens de roper «beskytt våre rettigheter, beskytt våre rettigheter». I en annen video kan man høre personen som leder kameraet snakke om tåregass og røykbomber.

To kilder nær Foxconn bekrefter overfor Reuters at protestene har funnet sted. Nyhetsbyrået skriver også at materiale fra sosiale medier viser at personer med pinner har knuste vinduer og overvåkningskameraer.

Reuters har ingen ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt.

Emneknaggen «Foxconn Riots» ser ut til å ha blitt sensurert på det kinesiske sosialmediet Weibo.

Fabrikken drives av det taiwanske selskapet Foxconn. Selskapet har mer enn en million ansatte spredt over hele Kina i ca 30 fabrikker og utviklingsavdelinger.

Fabrikken i Zhengzhou er betatt som Foxconns kronjuvel.

Tidligere denne måneden ville Kina isolere 600.000 mennesker i området på grunn av 64 nye koronatilfeller. De siste årene har gjentatte nedstengninger av kinesiske byer betydd fallende produksjon i landet. For millioner av innbyggere har nedstengningene betydd innesperring i deres egne hjem.

Nedstengningen førte til personalmangel ved Zhengzhou-anlegget. Dette fikk den kinesiske regjeringen til å gå inn for å prøve å rekruttere nye ansatte, ifølge The New York Times.