Medlem av legendariske 'Eagles' er død

28/07/2023 09:51

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
"Enda en englestemme er borte."

I en uttalelse lagt ut på Eagles' nettsted med tittelen "Rest In Peace Randy Meisner", kunngjorde bandet at Meisner døde onsdag (26. juli) kveld.

"Som den originale bassisten for det banebrytende countryrockbandet Poco, var Randy en del av den musikalske revolusjonen som begynte i Los Angeles på slutten av 1960-tallet," het det i uttalelsen.

"Randy var en integrert del av Eagles og var medvirkende til bandets tidlige suksess. Vokalområdet hans var forbløffende, som man kan høre på hans signaturballaden "Take It to the Limit".

Meisner ble født 8. mars 1946 i Scottsbluff, Nebraska.

I tillegg til å være bandets bassist og forsanger, var Meisner også låtskriver og medforfatter av en av The Eagles største hits, "Take It to the Limit", som nådde nummer fire på Billboard Hot 100.

Han hadde også co-writing kreditter på albumet deres 'Hotel California' for sangen 'Try and Love Again', hvor han også var hovedvokalist.

Grunnleggeren døde av komplikasjoner fra kronisk obstruktiv lungesykdom.

Tidligere bandkamerat Don Felder la ut en hyllest til Meisner på Facebook, og minnet om bassisten som "en av de hyggeligste, mest talentfulle og morsomste gutta" han har hatt muligheten til å jobbe med.

«Stemmen hans rørte millioner av sjeler hver gang han sang «Take It To The Limit». Publikum eksploderte i jubel og applaus», skrev Felder.

"Vi hadde noen ville og morsomme minner sammen bro. Gud velsigne deg Randy for å bringe så mye glede og lykke til så mange mennesker. Hvil i fred min venn."

Andre kjendiser, som f.eks Jamie Lee Curtis har også husket Meisners bortgang. "The Eagles var en STOR del av lydsporet til livet mitt. Randy Meisner la så mye vokalt til gruppen," skrev Curtis i et Instagram-innlegg.

"Enda en englestemme er borte."

Selv om Meisner forlot bandet i 1977 på grunn av utmattelse, ble han gjenforent med dem flere ganger, bl.a. da bandet ble hentet inn i Rock & Roll Hall of Fame i 1988.

I sin tid borte fra bandet ga Meisner ut to soloalbum med tittelen 'Randy Meisner' og 'One More Song'. Begravelsesplaner for Meisner er ennå ikke offentliggjort, ifølge bandet.

Vi minnes Randy med dyp takknemlighet for hans musikalske talent og engasjement, og våre tanker og bønner går til hans familie og venner i denne vanskelige tiden.

Foto: Instagram

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.