Mekaniker med advarsel: Bilister skal aldri trykke på denne knappen hvis de kjører lange avstander

15/06/2024 22:56

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du brukt den?

En erfaren bilmekaniker har brukt sin tilstedeværelse på sosiale medier til å advare andre om en bestemt knapp du absolutt bør unngå å bruke mens du kjører lange avstander.

Denne advarselen er rettet mot hvilken knapp du bør la være å trykke på hvis du vil unngå tretthet under kjøring.

Bildet av den aktuelle knappen. Foto: Shutterstock

Scotty Kilmer, den aktuelle mekanikeren, er kjent for å drive en av de mest populære bilkanalene i Amerika, hvor han deler sin kunnskap om kjøretøy og deres funksjoner.

I løpet av sin imponerende 55 år lange karriere har han opparbeidet seg mye erfaring, inkludert innsikt i når det er lurt å avstå fra å bruke visse knapper i ulike situasjoner.

Hvor skal luften komme fra?

I en av sine siste videoer satte Kilmer seg for å øke bevisstheten om bilens klimaanlegg og deres innvirkning på kjøretøyets karbondioksidnivåer.

"I dag skal jeg forklare hvorfor det er viktig å stille inn klimaanlegget ditt til å bruke frisk luft i stedet for resirkulering," sa han.

"Resirkulering kan være nyttig når været er ekstremt varmt og du vil kjøle ned bilen raskt."

Kilmer advarer imidlertid om at dette kan utgjøre en risiko under lange turer, ettersom karbondioksidnivået i bilen begynner å stige på grunn av det synkende oksygennivået.

"Det kan føre til tretthet på grunn av mangel på oksygen, så når du kjører på motorveien over lange avstander, sørg for at du bruker frisk luft," forklarte han.

Hvis det bare er for varmt

Unntaket er ved høy varme I tilfeller hvor det er ekstremt varmt ute tillater Kilmer resirkulering så lenge man passer på å åpne en av bakrutene.

"Hvis det er for varmt ute, kan du bruke resirkulering, men sørg for at du har minst ett bakvindu åpent," rådet han. "Den vil gi nok luftsirkulasjon til å holde deg frisk og våken mens du kjører."

Denne informasjonen kan vise seg å være uvurderlig for sjåfører som kjører lange avstander, ettersom studier har vist at høyere enn gjennomsnittet nivåer av karbondioksid i bilen kan påvirke sjåførens mentale skarphet og reaksjonstider negativt over tid.

En seer kommenterte videoen og sa: "Det er rart, men jeg har definitivt opplevd det, selv om jeg ikke var sikker på om det var noe jeg forestilte meg... Jeg ble sliten og så åpnet jeg et vindu og endret innstillingene og i løpet av et minutt Jeg følte meg mye mer våken!!! Dette tipset har bekreftet mine mistanker."

En annen seer bemerket humoristisk: "Som lastebilsjåfør vil jeg definitivt ta dette i betraktning."

Kilde: Express