Milliardær funnet død

24/02/2023 11:33

Sofie

NYHETER
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hadde en verdi på 2 milliarder dollar.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

New York Police Department bekreftet ikke hans død, men Arthur Tsui fortalte Forbes akuttmedisinske tjenester svarte på et 911-anrop inne på et kontor på 767 Fifth Avenue på Manhattan.

Hjemmet til et private equity-selskap Lee grunnla – etter klokken 11 torsdag og erklærte en uidentifisert person død på stedet.

Talsperson og familievenn Michael Sitrick bekreftet Lees død i en uttalelse som ikke oppgir en dødsårsak, men sa at "familien hans er ekstremt trist."

Milliardær Thomas H. Lee – en banebrytende private equity-direktør kjent for å overta Snapple i 1992 og selge den bare to år senere til 32 ganger egenkapitalen – har dødd i en alder av 78, sa familien hans torsdag kveld.

New York Post rapporterte at Lee døde av et selvpåført skuddsår, siterer ikke navngitte politikilder (Tsui kommenterte ikke rapporten, og sa at legen i New York City fortsatt jobber med å fastslå dødsårsaken).

Lee blir overlevd av sin kone, Ann Tenenbaum, og fem barn, inkludert to fra et tidligere ekteskap.

Forbes anslår Lees nettoverdi til 2 milliarder dollar (20 618 980 000,00 norske kroner), noe som gjør ham til den 1507. rikeste personen i verden.

En innfødt Boston og Harvard-alumnus med bakgrunn innen bank, grunnla Lee Thomas H. Lee Partners for nesten et halvt århundre siden, og gikk inn i den belånte oppkjøpsvirksomheten med et øye for mellomstore bedrifter med vekstpotensial.

Fondet var i de første årene kjent for å kjøpe opp selskaper som Sterling Jewellers, men Lee gjorde sitt navn ved å kjøpe Snapple fra grunnleggerne i 1992.

Salget til isteselskapet økte i løpet av Lees to år med kontroll, og han solgte det til Quaker Oats for 1,7 milliarder dollar i 1994, og tjente hans midler 927 millioner dollar på en startinvestering på 28 millioner dollar.

Firmaet ble senere involvert i avtaler om å kjøpe ut Experian, Dunkin' Brands, Warner Music Group og Houghton Mifflin, før Lee trakk seg i 2006 og grunnla en lignende ny satsning kalt Lee Equity Partners.

I motsetning til noen corporate buyout-titaner med hensynsløst rykte, fokuserte Lee på vekst i stedet for aggressiv kostnadskutt.

I en profil fra 1997 oppsummerte Forbes sin uttalte filosofi som: "Du er bedre å betale en høy pris for et flott selskap enn å få et ujevne selskap til en rimelig pris."

Utenom sin forretningskarriere var Lee en ivrig kunstsamler og en produktiv giver til Lincoln Center, Metropolitan Museum of Art og Harvard University, bemerket familien hans i en nekrolog.

«Mens verden kjente ham som en av pionerene i private equity-bransjen og en suksessfull forretningsmann, kjente vi ham som en hengiven ektemann, far, bestefar, søsken, venn og filantrop som alltid setter andres behov foran sine egne,» sa familien.