Minst ti personer døde i voldsom bussulykke

12/06/2023 08:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Politiet opplyser at minst 10 personer har mistet livet i ulykken.

Flere personer har mistet livet i Australia, etter en bussulykke søndag. Passasjerene var på vei hjem fra et bryllup i et område øst i landet.

Bussen veltet i en rundkjøring nær byen Greta i New South Wales i Hunter-regionen, også kalt Hunter Valley, rundt to og en halv time nordvest for Sydney.

Myndighetene sa at de første rapportene tyder på at minst ti personer ble drept og 25 innlagt på sykehus, hvorav noen har fløyet til Sydney for legehjelp.

Det skriver CNN.

Den 58 år gamle bussjåføren ble pågrepet, ifølge politiet. Han ble ikke skadet i hendelsen, opplyser politiet.

"Bussen fraktet folk som kom tilbake fra et bryllup på en vingård da den krasjet," sa NSWs statsminister Chris Minns.

Han kalte ulykken en «dypt tragisk hendelse», og la til at innbyggerne i regionen «vil bli sjokkert og trist».

Meldingene kom like før midnatt, da politiet sendte flere helikoptre, brannbiler og ambulanser til stedet.

NSW-politiets assisterende kommissær Tracy Chapman sa at det var for tidlig å kommentere omstendighetene rundt ulykken, men politiet hadde "tilstrekkelig informasjon" til å sikte sjåføren. Kommissæren spesifiserte ikke hva disse anklagene var, men sa at ulykkesstedet blir behandlet som et åsted.

Politiet prøver fortsatt å identifisere alle passasjerene i bussen, men «så vidt vi vet er det ingen barn involvert,» sa Tracy Chapman. Mandag morgen var bussen fortsatt på siden; Politiet opplyser at likene av de drepte ennå ikke er fjernet, og at det er mulig at flere personer kan bli funnet under bussen.

– Hver australier som våkner opp til tragiske nyheter fra Hunter sender sine dypeste kondolanser til de kjære til de som ble drept i denne forferdelige tragedien. For en gledens dag å ende med et så ødeleggende tap er virkelig grusomt. Våre tanker går også til dem som er skadet, skriver Australias statsminister Anthony Albanese på Twitter.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.