Mor kommer med advarsel: Aldri kjøp en blå badedrakt til barnet ditt

05/04/2023 07:22

Emma

Nyheter
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Advarselen hennes kommer som et sjokk på mange foreldre.

En svømmelærer har sterkt advart foreldre mot å kjøpe blåfargede badedrakter til barna sine, og understreker den mulige risikoen forbundet med det.

For å underbygge sitt argument om at foreldre bør velge farger som er enkle å se når det gjelder badetøy, tok hun på seg datteren i en blå badedrakt og filmet henne i vannet.

Og resultatet kom som et sjokk på mange foreldre.

I en fengslende TikTok-video som Nikki har delt under TikTok-brukernavnet @springhill.isr, ser man hvor vanskelig det er å se barn under vann når de er kledd i blått.

"Dette er ikke en badedrakt som datteren min bruker regelmessig. Jeg kjøpte den utelukkende for dette formålet."

I videoen kan du se hvordan barnet hennes uanstrengt blander seg med omgivelsene.

– Se hvor vanskelig det er å se henne under vann, og det er i stille vann. Det er ikke engang mange andre barn som plasker rundt her.

"Se i sollyset. Se hvor vanskelig det er å se henne. Ikke kjøp en blå badedrakt."

Rådene, som kom som en overraskelse på mange foreldre, kan til slutt bidra til å redde barnets liv.

– Det er helt vilt. Det hadde jeg aldri tenkt på, skriver en.

"Et råd, og et råd jeg aldri kommer til å glemme", skriver en annen.

"Det er ikke verdt risikoen," legger en tredje til.

I "Jeg er en tidligere badevakt, og det er helt riktig! Enhver nyanse av blått er vanskelig å se, og det samme gjelder alle lyse pastellfarger, sier en fjerde.

Og det er ikke bare Nikki som anbefaler å kjøpe badedrakter i andre farger enn blått. Det samme gjør Swim England – det autoritative styringsorganet for svømming i England – også.

De understreker at tilsyn av voksne er det viktigste, men at fargen på barnets badedrakt også kan bidra til å forhindre at de drukner.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.