Moren fikk skummel trussel på telefon: Så forsvant hennes 16 år gamle sønn

13/10/2023 05:00

Emma

Nyheter
Foto: Privat/DRTV
Foto: Privat/DRTV
16 år gamle Farhad har vært savnet i snart halvannet år. Før gutten forsvant, ble moren truet av en foreløpig ukjent person.

"Det må stoppe akkurat nå. Ellers vil det ende dårlig for deg og barna dine."

Dette var trusselen som moren mottok over telefon, høsten 2021.

Kvinnen vet ikke hvem personen i den andre enden var. Men et halvt år senere forsvant sønnen hennes, Farhad – og han har vært som sunket i jorden helt siden.

Forfulgt av politiet

Tårene triller ukontrollert nedover kinnene når hun snakker om sin savnede sønn i den nye DR-dokumentaren «Forfulgt av politiet».

Den dansk/syriske kvinnen Shayan fikk den illevarslende telefonen en dag da hun satt i familiens leilighet i den danske byen Vejle. Hun satt sammen med en ansatt fra kommunen fordi hun fire dager tidligere hadde meldt fra til kommunen om at hun og familien følte seg forfulgt og trakassert av politibetjenter fra Sydøstjyllands politi (en dansk politi kreds).

– Hør nå her. Du har vært i kommunen og klaget på (navn utelatt, red.). Det må stoppe. Nå. Ellers vil det ende dårlig for deg og barna dine, sa han i telefonen.

Ett år etter samtalen skrev Politiken om saken. Og det fikk Den Uavhengige Politiklagemyndigheten (DUP) til å undersøke om saken skulle etterforskes.

Men seks dager senere kunngjorde de at det var «ingen grunn til å starte en etterforskning».

Det er dog umulig å si om det er en sammenheng mellom den mystiske samtalen og forsvinningen av 16 år gamle Farhad.

Artikkelen fortsetter under bilde

Foto: Privatfoto/Sydøstjyllands politi

Gir en veldig ubehagelig følelse

I dokumentaren kommer det frem at tenåringen var svært redd for politiet, og at han av den grunn ikke hadde vært på skolen i en måned før han forsvant.

I dokumentaren uttrykker flere juseksperter bekymring for politiets oppførsel overfor familien fra den danske byen.

Dokumentaren viser flere møter filmet av familien mellom politiet og familien.

Videoopptakene får ekspertene i dokumentaren til å stille spørsmål ved politibetjentenes intensjon og deres metoder.

– Det gir en veldig ubehagelig følelse at politiet forfølger denne gruppen mennesker, sier professor Eva Smith i dokumentaren.

– Jeg hadde aldri, aldri forventet at jeg skulle få et slikt sett av klager mot dansk politi og enkelte politifolk i en bestemt by.

Farhad forsvant etter et sammenstøt med politiet i sitt hjem sent på kvelden 9. april 2022.

Videoopptak fra hendelsen, vist i dokumentaren, antyder at Farhad fikk et slag før han stakk av med sin eldre bror og et annet familiemedlem.

De to andre ble fanget og pågrepet.

Farhads familie frykter at Farhad er død. Mens politiet mistenker at det ikke har skjedd noe kriminelt med gutten, men de vil heler ikke fortelle hverken familien eller pressen om hvor de har de informasjonene fra.

Forfulgt av politiet kan ses gratis på DRTV.dk.

Herunder kan du se traileren til dokumentaren.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.