Motorsport-legenden Schumacher er død

27/12/2023 06:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nyheten om lekenes bortgang har påvirket mange fans dypt på sosiale medier.

Motorsportverdenen sørger over tapet av motorsportikonet Don Schumacher, som gikk bort i en alder av 79 år etter en lang kamp mot lungekreft.

National Hot Rod Association (NHRA) har kunngjort hans død, og informerte om at Schumacher hadde lidd av komplikasjoner relatert til sykdommen hans. Nyheten om hans død ble også bekreftet av Don Schumacher Racing på sosiale medier.

Don Schumacher hadde en betydelig innflytelse på dragracingverdenen gjennom 1960- og 70-tallet, og etablerte seg som en av de beste førerne på den tiden. Hans pensjonering fra sporten på 1970-tallet førte til at han fokuserte på å utvikle Schumacher Electric til et globalt selskap.

Han gjorde et triumferende comeback til dragracing på slutten av 1990-tallet, og bygde et team med sønnen Tony. Laget debuterte på US Nationals i Indianapolis i 1998.

Schumachers bidrag til motorsport ble anerkjent med flere utmerkelser, inkludert NHRAs Lifetime Achievement Award i november 2022 og hans introduksjon til Motorsports Hall of Fame of America i Daytona Beach, Florida, i 2019. Han ble også innlemmet i International Drag Racing Hall of Fame i 2007.

Kunngjøringen om hans død har dypt påvirket multi-racing fans, med mange som uttrykker sine kondolanser og deler hyllester på sosiale medier.

Don Schumacher Racing har annonsert at en minnestund for Schumacher vil bli holdt på et senere tidspunkt.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.