Mulig seriemorder arrestert - funnet på uforventet sted

03/12/2023 14:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: LAPD
Foto: LAPD
Et døgn etter at politiet ba folket om hjelp i jakten på en mulig seriemorder, fikk de napp.

Her viste det seg at den mistenkte ikke en gang skulle vøre ute i samfunnet. Han var allerede bak lås og slå, skriver NBC News .

Den 33 år gamle mannen er mistenkt for å stå bak drapene på tre menn, som alle ble funnet skutt på gaten i den amerikanske storbyen Los Angeles.

I tillegg til kjønnet har ofrene det til felles at de var hjemløse. De ble alle funnet døde tidlig om morgenen over tre dager den siste uken.

I forbindelse med ett av de tre drapene har en bil blitt fanget opp av et overvåkingskamera. Og politiet mener bilen er identisk med den som tilhører 33-åringen. I akkurat den bilen har politiet også funnet et våpen som antas å ha sammenheng med forbrytelsene.

Etter å ha identifisert bilen var det ikke vanskelig for politiet å finne den mistenkte 33-åringen. Han hadde allerede sittet i fengsel siden torsdag, da han ble pågrepet og siktet i en annen drapssak.

Mens drapene på de tre hjemløse mennene ble begått søndag, mandag og onsdag, ble en kommuneansatt drept i sitt hjem tirsdag under et ran.

Ifølge politiet hadde gjerningsmannen i forkant av drapet sett den 42 år gamle tobarnsfaren ved en ladestasjon for elbiler og fulgte ham deretter hjem til ham. 

I garasjen hadde gjerningsmannen frarøvet sitt offer noen personlige eiendeler før han avfyrte det dødelige skuddet og stakk av.

Også i denne saken har politiet lykkes med å få tak i overvåkingsvideo som viser kjøretøyet den antatte gjerningsmannen kjører. Og da det samme kjøretøyet ble oppdaget i en trafikkork torsdag, gikk politiet i gang med en pågripelse.

Det er ikke kjent hvordan 33-åringen forholder seg til siktelsen, men ifølge NBC News er det ikke første gang han er i politiets søkelys.

Han skal tidligere ha blitt dømt for vold.

Politiet kan ikke utelukke at drapene ikke er de eneste nylige forbrytelsene han har på samvittigheten, og derfor oppfordres eventuelle vitner til å melde seg. 

«Vi ønsker å sikre at alle som kan ha vært et offer for denne mannen kommer frem og informerer deres lokale politi», sier de i oppfordringen.