Nå er Boris Johnsons skjebne avgjort

07/06/2022 07:45

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den skjebnesvangre avstemningen er nå over.

I dag var en skjebnesvanger dag for Storbritannias statsminister Boris Johnson, som i kjølvannet av den såkalte partygate-skandalen måtte møte et mistillitsvotum.

Boris Johnson trengte 180 stemmer av de 359 konservative parlamentsmedlemmene for å overleve som leder av Det konservative partiet og ikke minst som statsminister.

Hvis han skulle få mindre enn 180 stemmer, ville Johnson miste begge stillingene. Avstemningen endte klokken 21 lokal tid, hvor etter avstemningene måtte telles.

De er nå ferdige, og det var til Boris Johnsons fordel. 211 stemte for å redde ham, mens 148 stemte for at han skulle forlate Downing Street og statsministerembetet.

Dermed er Boris Johnson beskyttet i minst et år til. I det siste har Høyre rast ned på meningsmålinger, og Boris Johnson har aldri vært så upopulær som han er akkurat nå.

Dette skyldes direkte den uheldige partygate-saken, som kort sagt er tilfelle av partier i hjertet av regjeringskvartalet og statsministerens egen offisielle residens under koronavirus-nedstengningene i Storbritannia, som blant annet forbød mange å si farvel til sine døende familiemedlemmer.

Det hindret imidlertid ikke de ledende medlemmene av den britiske regjeringen og Det konservative partiet i å holde festlige forsamlinger uten hensyn til de nasjonale koronarestriksjonene.

Avsløringen om partene traff forsidene av aviser i desember, og en kritisk rapport publisert 25. mai med detaljer som rødvin opp veggene og kampene, samt et BBC-dokument med ansatte som avslørte Johnson visste om det uten å stoppe det, har bare gjort saken enda mer katastrofal.

Men til tross for den dårlige publisiteten, kan Boris Johnson fortsette som storbritannias statsminister.

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.