Nå snakker Putin

25/02/2022 07:43

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vladimir Putin har uttalt seg for første gang siden den russiske invasjonen av Ukraina.

På et TV-sendt møte i det russiske parlamentet uttalte Russlands president Vladimir Putin seg for første gang siden invasjonen av Ukraina.

På møtet forklarte presidenten at Russland ikke hadde noe annet valg enn å invadere nabolandet.  Det skriver Ekstra Bladet.

På dagens møte kalte han det imidlertid ikke en direkte invasjon. I stedet beskrev han det som ‘et spesielt oppdrag mot Ukraina’.

– Det var nødvendig. Vi hadde ikke noe annet valg. Alle våre tidligere forsøk på å endre situasjonen har ikke ført noen steder, sa Putin, ifølge Reuters.

Vladimir Putin forklarte at det ble besluttet å invadere Ukraina for å beskytte Russland. De skulle ha funnet dette nødvendig, da Vesten ikke ga etter for forhandlingene.

Videre uttalte han at de ikke har til hensikt å skade eller undergrave den globale økonomien, siden Russland selv er en del av den.

Det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti har transkribert presidentens tale, og ifølge nyhetsbyrået forklarte Putin i sin tale at Russland har forsøkt å komme til enighet med NATO-landene ‘vedvarende og tålmodig’ i 30 år.

I tillegg sa Vladimir Putin at ‘krigsmaskinen’ nærmer seg Russlands grenser, og derfor har de følt seg tvunget til å invadere Ukraina.

«Som svar på våre forslag ble vi stadig møtt med enten kynisk bedrag og løgner eller forsøk på press og utpressing, mens i mellomtiden, til tross for alle våre protester og bekymringer, vokser Den nordatlantiske alliansen jevnt og trutt. Krigsmaskinen beveger seg, og jeg gjentar at den nærmer seg våre grenser,» sa Putin.