Nå er det nye triste nyheter fra SAS

26/09/2023 11:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
SAS begjærte konkursbeskyttelse i 2022.

SAS (Scandinavian Airlines System) har vært inne i en turbulent periode over lengre tid, noe som har brakt selskapet i en økonomisk utfordrende situasjon.

Nå har det kommet frem at flyselskapet i august hadde et betydelig underskudd på 638 millioner svenske kroner. Dette skriver TV 2.

Dette underskuddet kommer i kjølvannet av en rekke utfordringer som selskapet har stått overfor de siste årene.

En av de viktigste hendelsene var SAS sin beslutning om å begjære konkursbeskyttelse i USA i juli 2022. Denne beslutningen ble tatt som en del av en restrukturering og forsøk på å stabilisere selskapets økonomi.

Konkursbeskyttelsen har gitt SAS muligheten til å restrukturere sin gjeld og jobbe med å gjenoppbygge virksomheten i en tid med usikkerhet innenfor luftfartsindustrien.

Budrunden for potensielle investorer utløper tirsdag.

Dette er avgjørende for SAS sin fremtid, da det kan åpne for nye investeringer som kan bidra til å styrke selskapets økonomi og lede det ut av den vanskelige tiden.

SAS har vært en viktig aktør i nordisk luftfart i flere tiår, og det har vært en utfordrende tid for selskapet, ikke bare på grunn av de økonomiske problemene, men også på grunn av endrede reisenormer og restriksjoner som følge av den globale pandemien.

Selv om utfordringene er store, har SAS fortsatt en sterk posisjon i Skandinavia og en lojal kundebase.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.