Nå er det offisielt: Nå koster det penger å besøke Venezia

15/09/2023 08:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du planlegger å besøke Venezia, må du ta med lommeboken.

Det er mange steder turister kan gå i denne verden, men det er ganske sjelden at en by sier at de vil at færre mennesker skal komme til byen.

Mens turister kan være ganske irriterende og til tider direkte respektløse når det kommer til stedene de besøker, ser det ut til at den italienske byen Venezia setter ned foten og bestemmer seg for at den gjerne vil ha færre besøkende i fremtiden.

Før koronaviruspandemien satte en stopper for millioner av reiser, sa Italias nasjonale statistikkinstitutt at Venezia tok imot rundt 13 millioner turister i året.

Mens pandemien brakte disse tallene ned, har besøk i Venezia sett en gjenoppblomstring etter opphevelsen av restriksjonene, og forventningen er at antallet turister vil fortsette å stige.

Mange av de som besøker Venezia kommer kun for dagen, og byen sliter med overturisme på høye tider.

Ifølge BBC vil Venezia forsøke å bøte på dette problemet med en prøveperiode på 5 euro for folk som kommer til byen for en dag i de travle periodene, med fritak for de under 14 år.

Folk må bestille turiststedet sitt på forhånd og betale avgiften, ellers risikerer de ikke å få tilgang til det populære reisemålet.

Denne utprøvingen av siktelsen vil starte neste år, med fritak for de som overnatter, i håp om å oppmuntre noen av dagsturistene til å ta høytidsdager på kalenderen og kompensere litt for tilstrømningen av turister.

Venezia er kjent som en stor europeisk by for romantikk og kultur, men det er ikke alltid den pittoreske beliggenheten du har sett på plakatene, siden de berømte kanalene lider av tørke og etterlater seg en del lukt.

BBC rapporterer også at det å være et så populært reisemål for turister skaper problemer for de som bor i selve Venezia. De rapporterer at nyere studier fant at flere senger i byen var tilgjengelige for turister enn det var for innbyggere.

En doktorgradsstudent som har bodd i Venezia i fem år fortalte dem at det var vanskelig å finne et sted å bo i byen og at mange studenter ble bedt om å forlate boligen i mai eller juni, slik at utleierne deres kunne tilby plassen til turister Gelser fant ut at flere senger i byen var tilgjengelige for turister enn det var for innbyggere.

Det er ikke første gang Venezia har fått ideen om å belaste turister med en dagsbesøksavgift for å komme inn i byen, men nå ser det ut til at den dagen virkelig kommer.