Nå er mysteriet avslørt: Dette står Twix faktisk for

14/07/2023 20:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Få mennesker vet at Twix faktisk dekker over noe.

I mange år har sjokoladeelskere over hele verden lurt på hva navnet 'Twix' egentlig betyr. Nå har produsenten bak den populære sjokoladebaren endelig avslørt mysteriet.

Hva betyr 'Twix'?

En Twitter-bruker bestemte seg nylig for å gå rett til kilden for å finne sannheten. Personen spurte: "Jeg har lest at 'Twix' er en forkortelse for 'twin biscuit sticks'. Kan du bekrefte eller avkrefte dette?»

Produsenten svarte omgående: "Lukk! Det er en forkortelse for 'twin sticks'. Dermed ble mysteriet med Twix-navnet endelig løst.»

Det skriver LadBible.com.

Mysterier i godteriverdenen

Twix er imidlertid ikke det eneste godterimerket med et mystisk navn. Tidligere i år fikk en kvinne endelig vite hva M&M står for.

M&M ble oppfunnet av en mann ved navn Forrest Edward Mars Sr., som var sønn av grunnleggeren av Mars-selskapet. Forrest kom på et tidspunkt på kant med faren da han ønsket å utvide godterimperiet deres i utlandet, mens faren foretrakk å holde Mars i drift bare i USA.

Forrest hadde vært i Europa under den spanske borgerkrigen, hvor han så mange mennesker spise sjokolade innkapslet i en sukkerskål og bestemte seg for å bringe ideen tilbake til USA.

Han slo seg sammen med hovedkonkurrenten Hershey for å sikre en jevn tilførsel av sjokolade med Bruce Murrie, sønn av Hershey-president William Murrie, om bord for å utvikle den søte godbiten.

Og det er slik M&M har fått navnet sitt – det står for Mars og Murrie. M&M's ble lansert i 1941, og godteriet fant snart sin første store kunde i den amerikanske hæren under andre verdenskrig.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?