Nå kommer flyselskap med gladmelding

16/10/2023 17:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå kommer det en gladmelding!

Mange har nok opplevd at det er kamp om håndbagasjeplassen på flyet.

Nå har Airbus utviklet en ny type bagasjehylle som gir mer plass til håndbagasje. Som du kan se av bildet nedenfor kan typiske små trillekofferter nå stables på siden stående i stedet for å legge dem ned, melder CNN.

Foto: Airbus

Det tyske flyselskapet Lufthansa er det første som bruker disse bagasjehyllene. Fra begynnelsen av 2025 vil selskapet få dem på sine 38 Airbus A320-fly.

- Vi vet etter å ha snakket med flykunder at det er et klart behov for større bagasjehyller for å gi en bedre passasjeropplevelse, sier sjef for kommersielle tjenester i Airbus, Charbel Youzkatli i en uttalelse.

Ifølge selskapet har de nye hyllene plass til kofferter med en høyde på 61 centimeter, en bredde på 38 centimeter og en dybde på 25 centimeter.

Hyllene kommer på et tidspunkt da flyselskapene kan få forbud mot å ta betalt for håndbagasje.

EU-parlamentets Komiteen for begjæringer (PETI) ba nylig om at håndbagasje skal inkluderes som en «uunnværlig gjenstand», noe som betyr at flyselskapene ikke lenger kan ta betalt for bagasje som kan tas med inn i kabinen uten å forårsake sikkerhetsproblemer for andre passasjerer, samt at den ikke tar for mye plass. Cyprus Daily News rapporterte saken i slutten av september.