Nå reagerer kongehuset

11/01/2023

Emma Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå reagerer kongehuset på dødsfallet.

Dronning Margrethes søster Anne-Marie mistet sin mann, ekskong Konstantin, i går kveld.

Nå reagerer regenten og sender sine varmeste tanker til familien i Hellas.

Det gjør hun i et innlegg på Instagram.

- Det er med stor sorg at Hennes Majestet Dronningen og kongefamilien har mottatt nyheten om at Hans Majestet Kong Konstantin II av Hellas er gått bort tirsdag kveld.

«Kongefamiliens tanker på dette tidspunktet er med Hennes Majestet Donning Anne-Marie og hele den greske familien», heter det i innlegget, som bemerker at flagget skal vaie på halv stang fra Amalienborg.

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie giftet seg i 1964 - samme år som Konstantin overtok tronen fra sin fars, kong Pauls død.

I årene etter kroningen var det økende uro i Hellas, og i 1967 ble makten beslaglagt i et militærkupp.

Den kongelige familien måtte flykte dramatisk fra Hellas den 13. desember 1967, etter at Konstantin forgjeves forsøkte å styrte oberstjuntaen i et kupp samme dag.

Da demokratiet ble gjenopprettet i 1974 etter syv år med militærdiktatur, ble kongedømmet Hellas avskaffet i en folkeavstemning.

Jeg ble født greker og vil dø som greker. Så vær trygg på at jeg drar hjem, sa han i 2002.

I 2013 kom paret tilbake til kongens fedreland etter flere som bodde i eksil, og 10. januar døde Konstantin i sitt elskede Hellas.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.