Nå reagerer Russland på ryktene: Bæsjet Putin i buksene?

09/12/2022 12:59

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kremls pressekontor har benektet et rykte på telegramkanalen general SVR om at Putin falt i trappen, noe som førte til at han kort sagt bæsjet i buksene.

Putins pressekontor utstedte en uttalelse som benektet at den russiske presidenten «bæsjet i buksene» etter å ha falt ned en trapp.

Et telegraminnlegg fra general SVR hevdet at Putin hadde sklidd og falt fem skritt etter en lang dag.

Ryktene fortsatte, og hevdet at fallet resulterte i at Putin landet på halebeinet, noe som gjorde det vanskelig for ham å «holde fast» på alt.

Det skriver Daily Star.

Rapporten er imidlertid ubegrunnet og kommer ofte med ubekreftede påstander mot Kreml.

Ifølge historien gikk Putin ned trappen da han «snublet og falt på ryggen, så falt han på siden og gled ned noen få skritt».

– Hendelsen fant sted foran presidentens livvakter, som reagerte raskt og skyndte seg for å hjelpe Putin. Tre sikkerhetsoffiserer hjalp presidenten med å komme seg til nærmeste sofa og ringte legene på vakt ved boligen, sier en kilde.

Legene ankom angivelig innen få minutter, men kunne ikke umiddelbart undersøke presidenten, siden han led "onkologi i mage-tarmkanalen, som et resultat av at han allerede opplever alvorlige problemer med fordøyelsen" og fallet forårsaket en "ufrivillig" reaksjon.

Putins helse er et omtalt tema, med spekulasjoner om at han er syk. Ryktene ble mer fremtredende etter hans beslutning om å invadere Ukraina.

Newsweek rapporterte i en e-post tirsdag 6. desember at presidentens presse- og informasjonskontor avviste påstander om at Putin falt ned trappen og «bæsjet i buksene».

"Når det gjelder forespørselen din, kan vi si at dette er helt usant", står det i e-posten.