Nå snur det

17/01/2023 14:59

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne vinteren var usedvanlig mild i Europa, land etter land rapporterte varmerekorder.

Rett før nyttår var temperaturen over 25 grader i enkelte deler av Spania, mens termometeret i Warszawa, Polens hovedstad, viste nesten 19 grader.

Det ble også målt rekordhøye temperaturer denne måneden i Nederland, Liechtenstein, Litauen, Latvia, Tsjekkia, Danmark og Belarus, og den samme situasjonen eksisterer i enkelte deler av Tyskland og Frankrike. Dette viser en anmeldelse fra The Economist.

Spania opplevde mye vind, regn og snø mandag på grunn av stormen Gérard. Ifølge spanske El País vil uværet være på sitt verste tirsdag og onsdag – mens en annen storm, Fien, er på vei.

Statsmeteorolog Rubén del Campo forklarer til avisen at Fien kommer med sterk vind fra nord og nordvest i landet. Derfor er hele Spania i beredskap, med unntak av Kanariøyene og Extremadura.

Mandag falt det over 40 centimeter snø i byen Huesca, og bølgene var opptil ni meter høye i havnebyen La Coruña.

Det vil komme mye regn i flere deler av den nordlige delen av landet, spesielt i Cantabria og Galicia. Byer som Vitoria, Pamplona, ​​Burgos, Ávila og Segovia venter mer enn 30 centimeter snø.

- Onsdag blir en kald dag med makstemperaturer på fem minusgrader i den nordlige halvdelen av landet, og ti grader i den sørlige halvdelen, sier den spanske meteorologen til avisa og påpeker at stormen vil bli forsterket.

Bina Stabell, Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller at det er ulike snømengder rundt omkring i Spania.

- Spania har gitt ut farevarsler for ulike farenivåer, både for vind og snø. Det ser ikke ut som at det er så mye mengder med snø i landet, men enkelte steder som ligger opp i høyden kan få rundt 20-35 centimeter på 24 timer, sier Stabell til Dagbladet.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.