NATO kunngjør: Vi vil hjelpe langvarig

16/06/2022 15:31

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
NATO er klar til å hjelpe over lengre tid.

Onsdag var det NATO-møte i Brussel. Her møttes forsvarsministrene i alle medlemslandene for å diskutere flere ting, inkludert situasjonen i Ukraina. Og her ble det enighet om at de ønsker å støtte Ukraina på lang sikt.

– På forsvarsministermøtet kom det i går et klart budskap fra alle NATO-allierte og partnere: Vi er forberedt på en lang reise. Og vi er klare til å fortsette å gi enestående støtte til Ukraina, sier Stoltenberg.

På det nåværende møtet forbereder medlemslandene seg på det kommende NATO-toppmøtet, som vil finne sted i slutten av denne måneden i den spanske hovedstaden Madrid.

På det kommende toppmøtet vil det bli tatt beslutninger om NATOs handlingsområder i årene som kommer.

Det er NATO-landene som hver bestemmer hva de sender våpen til Ukraina.

De siste dagene har det vært flere rapporter som forventes å ha innvirkning på Ukrainas evne til å bruke kraftigere artilleri mot Russland, som de siste ukene har gjenvunnet noe momentum ved å bruke tyngre våpen.

Blant annet kunngjorde USAs president Joe Biden onsdag en ny våpenpakke for Ukraina.

Denne gangen på bestilling av en milliard dollar. Det inkluderer anti-skip rakettsystemer, artilleri raketter, og ammunisjon. Også fra Tyskland er langtrekkende rakettsystemer på vei.

Og det er nettopp slik våpenlevering som Ukraina har bedt om flere ganger og i lang tid, siden det da har større mulighet til å treffe russerne på lengre avstand.