Nesten alle gjør disse tingene for ofte: Gjør mer skade enn nytte

20/06/2023 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er mange nordmenn som er skyldig i å rengjøre noen av disse tingene for ofte.

Det er ting i hjemmet ditt som krever regelmessig rengjøring, og det er andre ting som ikke gjør det. Noen gjenstander rengjøres altfor ofte fordi vi føler at de må rengjøres daglig eller ukentlig – selv om det ikke er nødvendig i det hele tatt.

Men faktisk kan for mye rengjøring gjøre langt mer skade enn nytte.

Tallerkener

Når du setter oppvasken i oppvaskmaskinen, er det ikke nødvendig å skylle dem først. Alt du trenger å gjøre er å skrape av de større matrester.

Faktisk er det kontraproduktivt å rengjøre oppvasken før du legger den i oppvaskmaskinen, siden både oppvaskmaskinen og vaskemiddelet er laget for å fjerne matrester fra oppvasken. Hvis du fjerner alle disse partiklene, vil ikke oppvaskmaskinen din fungere optimalt og vaskemiddelet vil miste sin effektivitet.

Klær

Noen tror at klærne blir skitne med en gang de blir brukt. Selvfølgelig kan klær bli for skitne til å gjenbrukes, men vanligvis kan de brukes flere ganger før de må vaskes.

Med unntak av sokker, sportsklær, undertøy og andre plagg som er tett på kroppen, trenger ikke klærne vaskes etter hver bruk. Hvis du vasker klærne dine for mye, kan du faktisk forkorte levetiden på dem.

Dyner og tepper

De trenger ikke å vaskes hver uke. Fire ganger i året er tilstrekkelig med mindre du har kjæledyr som sover i sengen eller du tilbringer mye tid i sengen. I så fall er det lurt å vaske dyner eller sengetepper oftere.

Stekeovn

Ovnen din trenger ikke å rengjøres hver uke. Faktisk kan det være skadelig å bruke ovnens selvrensende funksjon for ofte. Den selvrensende funksjonen frigjør skadelige gasser, inkludert karbonmonoksid.

Å utsette familien din for disse røykene hver uke er ikke sunt. I tillegg kan overdreven rengjøring skade ovnen.