Svært få vet det: Derfor bør du ikke dusje når det lyner ute

13/07/2023 18:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange skjønner ikke at det er lurt å vente med å dusje til tordenværet har lagt seg.

Lyn er et naturfenomen som kan forårsake alvorlig skade eller til og med død. Derfor er det også mange som søker tilflukt i hjemmene sine når fenomenet utspiller seg.

Under et tordenvær kan det være fristende å søke tilflukt i en varm dusj eller nyte et avslappende bad i badekaret.

Men ifølge US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kan denne uskyldige handlingen få fatale konsekvenser. Det skriver CNN.

CDC advarer publikum om å unngå å bruke vann i hjemmet under tordenvær, da det er en risiko for at lyn kan reise gjennom rørleggersystemet og sette din sikkerhet i fare.

Sikkerhetsrisikoen er at når lynet slår ned i nærheten av en bygning, kan strømmen følge rørledningene og komme inn i boligen.

Dette betyr at bruk av vann i enhver form, inkludert dusjing, bading, oppvask og håndvask, kan være farlig under tordenvær.

CDCs advarsel er basert på det faktum at vann er en utmerket leder av elektrisitet, og når det kombineres med en potensiell strømkilde som lyn, kan det resultere i elektrisk støt eller skade på personer eller eiendom.

Selv om sannsynligheten for å bli truffet av lynet i dusjen er relativt lav, anbefaler CDC å ta noen forholdsregler for å minimere risikoen for en ulykke.

Det er viktig å merke seg at denne advarselen kun gjelder private hjem og bygninger.

Offentlige anlegg som treningssentre, skoler og bedrifter bør ha sikkerhetstiltak på plass for å beskytte sine brukere mot lynnedslag under tordenvær.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.