Netflix sender advarsler til alle kunder

24/05/2023 07:18

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Netflix har tidligere varslet at de vil iverksette tiltak mot at en konto deles med andre utenfor husstanden.

Strømmetjenesten Netflix tar nå grep mot den omfattende delingen av abonnementer på tvers av husstander.

Fra og med tirsdag begynner Netflix å sende en e-post til alle abonnenter i Storbritannia som deler kontoen sin med personer utenfor husstanden.

Det opplyser Netflix i en pressemelding.

- En Netflix-konto er ment for en enkelt husholdning. Alle som bor i husstanden kan bruke Netflix uansett hvor de er – hjemme, på farten, på ferie – og dra nytte av nye funksjoner for profiloverføring og tilgang og enhetsadministrasjon.

I e-posten, som Netflix begynner å sende ut til kunder i Norge, påpeker Netflix at en konto kan brukes av de du bor sammen med.

Hvis du vil dele Netflix-kontoen din med personer utenfor husstanden, kan du overføre en profil til et nytt medlemskap som de betaler for.

100 millioner abonnementer delt

Initiativet kommer etter at Netflix tidligere kunngjorde at de ville iverksette tiltak mot at samme konto deles mellom flere husstander.

Tidligere i år meldte Politiken at det er omfattende passorddeling for strømmetjenesten.

Faktisk er det over 100 millioner husholdninger over hele verden som Netflix anslår se filmer og TV-serier på tjenesten ved hjelp av andres passord. Ofte er det familie og venner som ikke bor sammen som deler kode.

På den annen side koster det Netflix milliarder av kroner i tapte inntekter, skriver Politiken. Netflix har så langt ikke svart på den omfattende delingen.

Det var status frem til i fjor, da den populære strømmetjenesten mistet abonnenter for første gang på over ti år.

I første kvartal i år begynte Netflix å tilby betalt kontodeling i fire land, Canada, New Zealand, Portugal og Spania.

Det betyr at du kan betale ekstra hver måned slik at en til to personer du ikke bor sammen med kan bruke kontoen.

– Resultatene er lovende. Vi planlegger å rulle den ut bredt i andre kvartal, inkludert i USA, skrev Netflix i resultatrapporten i april.

Netflix ble grunnlagt i 1997. Det begynte som en tjeneste hvor du kunne leie filmer og TV-serier i fysiske formater. I 2007 lanserte selskapet sin strømmetjeneste, som den er kjent for i dag.