New York’s brannvesen markerer utrolig trist milepæl kort tid etter 9-11-årsdag

27/09/2023 19:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kort tid etter 22-årsdagen for terrorangrepet 11. september har brannvesenet i New York nådd en utrolig trist milepæl.

Nå har 343 brannmenn mistet livet av sykdommer som var direkte relatert til deres arbeid i forbindelse med terrorangrepet på World Trade Center i 2001.

Og hvis tallet 343 er en milepæl, er det fordi de 343 dødsfallene nå samsvarer med antallet brannmenn som mistet livet mens de jobbet i og rundt de to tårnene på selve dagen.

Totalt 686 brannmenn fra brannvesenet i New York har nå mistet livet som følge av angrepet.

Det bekrefter brannsjef Laura Kavanagh i en melding på sosiale medier.

De to siste dødsfallene skjedde henholdsvis onsdag og lørdag i forrige uke, da Hilda Vannata døde av kreft, mens Robert Fulco tapte kampen mot idiopatisk lungefibrose, som er en sykdom som gradvis hindrer lungene i å fungere.

– Våre hjerter knuses for familiene til disse medlemmene og for alle som elsket dem, sier Kavanagh.

"Vårt ansvar overfor våre FDNY-kolleger går langt utover det vi ba dem om å gjøre 11. september og i dagene og månedene som fulgte under redningen og søket," sa hun.

"Kostnaden for disse sykdommene blant våre FDNY-ansatte fortsetter å vokse og inkluderer ikke bare de 343 som har dødd siden 9/11, men også de 11.000 som lider av relaterte sykdommer, inkludert 3.500 med kreft," sa Kavanagh.

"Så mange av våre medlemmer sto for oss på den skjebnesvangre dagen, og så mange gikk tapt," sa hun.

– Brannvesenet i New York kommer aldri til å glemme dem. Dette er vår arv. Dette er vårt løfte, sier Kavanagh.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.