Norge advarer om Iran: Forlat landet

17/04/2024 08:48

Sofie

Nyheter
Foto:  vanchai tan / Shutterstock.com
Foto: vanchai tan / Shutterstock.com
Nå kommer strengere reiseråd for Iran.

Tirsdag kveld kunngjorde utenriksdepartementet (UD) i en pressemelding at de skjerper reiserådene for Iran på grunn av en uforutsigbar sikkerhetssituasjon.

UD har advart mot alle reiser til Iran siden 12. oktober.

– Situasjonen i Iran er spent og uforutsigbar. Risikoen for opptrapping av konflikten mellom Iran og Israel, og forverring av sikkerhetssituasjonen er grunnen til vi nå skjerper reiserådet, står det i pressemeldingen. 

Utenriksdepartementet oppfordrer sterkt alle norske borgere til å forlate Iran så snart som mulig. Det skriver TV2.

De påpeker også at deres evne til å yte konsulære tjenester i landet er svært begrenset, og denne kapasiteten kan bli ytterligere redusert hvis sikkerhetssituasjonen forverres ytterligere.

– Det er fortsatt mulig å forlate Iran, og vi oppfordrer norske borgere til å benytte seg av denne muligheten. Hvis sikkerhetssituasjonen forverres, kan det bli vanskelig å reise, skriver UD.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.