Norges Håndballforbund med banebrytende avtale

15/11/2023 19:00

redaktion

Nyheter
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
-Dette er et veldig positivt initiativ.

Håndball-VM for kvinner spilles i Danmark, Norge og Sverige fra 29. november til 17. desember. I Norge er arrangørbyene Stavanger og Trondheim.

Under VM vil det tilbys gratis menstruasjonsbeskyttelse til både spillere og tilskuere. Det skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding.

Dette er mulig takket være samarbeidet mellom Norges Håndballforbund (NHF) og RedLocker, grunnlagt av to unge entreprenører.

Redlocker-produkter er tilgjengelig i røde automater på Stavangers DNB Arena og Trondheim Spektrum.

I tillegg vil alle spillere få en egen toalettmappe full av menstruasjonsbeskyttelse som en del av samarbeidet mellom NHF og RedLocker.

– Dette er et veldig positivt initiativ, som jeg med glede stiller meg bak. Det blir stadig færre tabuer knyttet til kvinnehelse. Det er en positiv utvikling, som det er viktig at også vi mannlige trenere heier på og fortsetter å bidra til, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Det er en bra start som jeg håper kan inspirere andre innen idretten og utenfor, da det er et naturlig behov på en arbeidsplass - i likhet med min, sier Håndballjentenes linjespiller Maren Aardahl.

– Menstruasjonsbeskyttelse er en rettighet, for retten til å prestere på like vilkår. Det er en milepæl for likeverd og en mer likestilt verden. Menstruasjonsbeskyttelse er i likhet med toalettpapir et grunnleggende behov, sier Liza Eriksson, grunnlegger og administrerende direktør i RedLocker.

– Det at vi i RedLocker har fått muligheten til å samarbeide med Norges Håndballforbund og Håndballjentene slik at de kan tilby gratis menstruasjonsbeskyttelse til sine fans og spillere gjennom våre smarte distribusjonsløsninger, føles både viktig og morsomt, fastslår Eriksson.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.