Norsk ferieparadis innfører nytt forbud: Kan koste deg 22 000 kroner

30/07/2023 13:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Som turist i Spania må du nå være ekstra forsiktig, ellers kan det bli dyrt.

Turister som planlegger en tur til Spania må nå tenke seg om to ganger før de tenner en sigarett på stranden. San Antonio bystyre på Ibiza har annonsert at den populære Caló des Moro-stranden vil bli røykfri.

Dette er det siste trinnet i en rekke tiltak rettet mot å forbedre folkehelsen og redusere mengden sigarettsneiper som forsøpler sanden. Det er det LadBible skriver.

Tidligere i år innførte Spania et røykeforbud på 28 populære strender på Balearene, inkludert strender på Mallorca, Menorca og Ibiza.

Hvis røykeforbudet på Caló des Moro viser seg å bli en suksess, håper byrådet å utvide det til flere strender i San Antonio.

Selv om røykere som tenner en sigarett på en røykfri strand ikke nødvendigvis vil bli bøtelagt, ettersom det er opp til hvert område og bystyre i landet å håndheve den nye loven som ble vedtatt i Spania i fjor, er det nok best å ikke ta sjansen.

Bøtene kan komme opp i 22 000 kr, så det er nok smartest å la være.

En talsperson for Helse- og forbrukerdepartementet uttalte:

"Målet med kampanjen er å skape et nettverk av sunne strender som forstår Baleareskysten som et lekent rom for å nyte utendørsaktiviteter som beriker helsen til menneskene som kommer. og fremme røykfrie rom."

Det opplyser en talsperson for Helse- og forbrukerdepartementet. Så hvis du planlegger en tur til Spania, kan det være lurt å la sigarettene bli hjemme.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.