Norsk ferieparadis slår alarm: "Det blir forferdelig for gjestene"

13/11/2023 09:00

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå er hotellene tvunget til å slå alarm.

Hvis du foretrekker en sommerferie med fred og ro, bør du sterkt unngå Mallorca i sommer.

Hotellene på den solfylte ferieperlen Mallorca står overfor en økende bølge av fulle turister med tvilsom oppførsel, og det har nå blitt et så presserende problem at alarmen har gått.

I et eksklusivt intervju med Mallorca Zeitung sier presidenten i hotellforeningen, Pedro Marin, at sesongen som nettopp er avsluttet har vært en av de verste noensinne. Spesielt festmekkaet Playa de Palma, nær hovedstaden Palma, har vært episenteret for denne overdrevne turistutfordringen.

I løpet av den siste sesongen har ikke mindre enn 185 turister måttet foreta en uventet tidlig avreise fra områdets hoteller på grunn av overdreven rus og mindre ønskelig oppførsel. Det er som om det å krysse grensene for god oppførsel har blitt en ny høytidshit.

Hovedsakelig stammer problemet fra gjester fra Tyskland, Sveits og Østerrike, som ser ut til å ha gjort Playa de Palma til sin egen private festplass. Deres festiver har vært så overdådig at selv solen på Mallorca har måttet ta en pause og gjemme seg bak skyene.

For å stanse dette partytoget har hotelleierne bestemt seg for en drastisk løsning: mer politi.

Hotellforeningen har gått til det skritt å tilby gratis overnatting til rundt ti ekstra politifolk fra april neste år, i håp om å gjenopprette ro og orden på den ellers idylliske øya.