Norsk fotball landslagssjef ferdig: "Vi har ulikt syn på rollen"

01/09/2023 10:48

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Partene har ulikt syn på rollen som landslagssjef.

Hege Riise er ferdig som landslagssjef for kvinnelandslaget med umiddelbar virking. En midlertidig erstatter er ikke klar. 

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding fredag.

"Etter at styret har behandlet evalueringen har NFF og Hege Riise blitt enige om at Riise fratrer som landslagssjef", står det.

– Gjennom dette evalueringsarbeidet og i samtaler med Hege Riise ser vi at vi har er vi at vi har ulike syn på rollen som landslagssjef for dette laget i det videre arbeidet. Vi har derfor blitt enige om en avtale hvor Hege Riise fratrer som landslagssjef, sier fotballpresident Lise Klaveness i pressemeldingen.

Riise skal gå over i en ny stilling som fagleder for å styrke arbeidet med kvinnefotballen. Det er en nyopprettet stilling for å styrke satsingen på kvinnefotball i Norges Fotballforbund.

Riise starter i jobben 1. januar 2024. 

Fratredelsen skjer etter kort tid etter VM, hvor Norge røk i åttedelsfinalen for Japan. Under mesterskapet kunne NRK erfare at det var sterk Riise-misnøye i VM-troppen. Det skal ha vært misnøye med Riises kampledelse da det norske laget tapte åpningskampen mot New Zealand.