Norsk krimekspert etter tiltale i Meng-saken: Helt opplagt å undersøke saker i Norge

27/04/2023 07:20

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
En tidligere norsk politietterforsker påpeker nå at det etter gjennombruddet i Emilie Meng-saken er opplagt å undersøke lignende saker i utlandet.

Den 32 år gamle mannen som er tiltalt for å ha bortført og voldtatt en 13 år gammel jente, er nå også siktet for drapet på Emilie Meng.

Den ville utviklingen av saken har opptatt det meste av Norden, og nå påpeker en tidligere norsk politietterforsker som har fulgt saken tett at det er nærliggende å se på lignende saker i utlandet.

Det skriver Norske Dagbladet.

– Det pågår for tiden et omfattende arbeid i dansk politi. Det er naturlig å se på forholdene i nabolandene. Sverige, Tyskland og Norge vil være åpenbare kandidater, sier tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst til norske medier.

32-åringen har erklært seg ikke skyldig i de nye tiltalepunktene, som i tillegg til frihetsberøvelse, voldtekt og drap på Emilie Meng, også omfatter trusler og voldtektsforsøk på en 15 år gammel jente.

Den norske krimeksperten gir sitt syn på hva som kan ha fått politiet til å sikte den 32 år gamle mannen i Emilie Meng-saken.

– Det må være noe mer enn det geografiske og samme type bil som var ønsket. Han kan ha sagt ting i avhøret som knytter ham til saken. Det er sannsynligvis den mest naturlige tingen når de allerede går ut med en kostnad. Alternativt kan det ha blitt gjort funn i huset, anslår Horst.

Den norske krimeksperten peker også på at noen med avgjørende kunnskap kan ha stått frem, på samme måte som det også kan være elektroniske spor som kan ha dukket opp.