Norsk politiker tatt på fersk gjerning igjen: Stjal seks pakker ost og en pakke laks

14/11/2023 12:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
I sommer ble Bjørnar Moxnes tatt for å stjele. Deretter ble han sykmeldt og måtte trekke seg som partileder for Rødt.

Politiker Bjørnar Moxnes skaper nok en gang overskrifter i Norge etter at han ble bøtelagt for til sammen fem tyverier i en nærbutikk i Oslo.

Det skriver norske VG.

VG har fått innsyn i boten, og det dreier seg om tyveri av totalt seks pakker ost og en pakke laks. Boten er på 15.000 norske kroner.

Bjørnar Moxnes erkjenner tyveriene og kaller oppførselen hans «selvdestruktiv».

– Det siste uttrykket for dette (selvdestruktiv atferd, red.) ser du i dette tilfellet, annerledes enn det du så i sommer, sier Moxnes til VG.

Sliter med psykiske problemer

I et intervju med VG forteller Moxnes at han sliter med psykiske problemer, og at disse problemene er roten til hans trang til å stjele. Hvorfor han har fortsatt å begå tyverier etter at han først ble oppdaget i sommer, har ikke Moxnes energi til å kommentere.

- Jeg har vondt. Dette er mine handlinger, som jeg er eneansvarlig for. Og det er mitt ansvar å få profesjonell hjelp, sier Moxnes til VG.

Norsk politi mottok meldingen om tyveriene fra nærbutikken i forrige uke. Politiadvokat Maria Helene Husebye Fossen sier tyveriet var på under 500 kroner.

– Vi har ikke fått opplyst nøyaktig pris på varene fra butikken, sier Fossen til VG.

Stjal solbriller på flyplass

I sommer gikk en video viralt som viste Bjørnar Moxnes stjele et par solbriller på Oslo lufthavn. På flyplassovervåking kan man se politikeren gå rundt i butikken, hvor han får øye på et par Hugo Boss-solbriller.

Først setter politikeren brillene tilbake, men etter noen sekunder strekker han seg etter solbrillene igjen, hvorpå han plasserer solbrillene øverst i helgevesken på bagasjebilen.

Deretter fortsetter han å lete i butikken til han til slutt sniker solbrillene ned i jakkelommen og går ut av butikken.

Bjørnar Moxnes løy i etterkant om tyveriet, som førte til sykmelding. Senere valgte han å trekke seg som styreleder i Rødt. Det skjedde 24. juli, flere uker etter tyveriet på flyplassen.

– Jeg trekker meg i dag som leder av Rødt. Det har vært en utrolig fin reise i 11 år, og det skal jeg si mer om, men først til sommerens store sak: De solbrillene tok jeg fra butikken på Gardermoen, red.anm., skriver han på Facebook.

"Jeg gjorde en stor feil, og jeg gjorde det så mye verre med måten jeg håndterte det på," skrev han.

Rødt er et relativt ungt parti som første gang ble valgt inn på Stortinget i 2017. Dette ble gjort med ett mandat. Ved valget i 2021 fikk Rødt åtte mandater på Stortinget. Ved begge valgene ble partiet Rødt ledet av Bjørnar Moxnes, som i dag er stortingsrepresentant.