Norsk TV-kjendis tiltalt: Et av Norges største narkotikaligaer

14/09/2023 12:27

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Kvinnelig TV-kjendis (26) er siktet etter at politiet avslørte et av Norges største narkotikaligaer.

Sammen med seks menn ble hun siktet for organisert kriminalitet.

For noen år siden var en 26 år gammel jente deltaker i en reality-TV-serie. Etter det ble hun mye omtalt i media, spesielt i Dagbladet.

Advokat Morten Furuholmen, som forsvarer kvinnen, sier til Dagbladet at hun har erkjent delvis straffskyld for tiltalen for grov organisert narkotikakriminalitet.

- Min klient var ikke klar over at ligaen smuglet tunge narkotiske stoffer. Hun var i økonomiske problemer etter en konkurs, og trodde det var cannabis, sier Furuholmen.

TV-kjendisen har ifølge advokaten aldri blitt straffet tidligere. Det skriver Dagbladet.

Med seks menn, en 36 år gammel nordmann bosatt i Sverige og fem menn bosatt i Oslo, står kvinnen for retten i Oslo tingrett neste uke.

Rettssaken forventes å pågå til slutten av året, med flere bevis fra den krypterte meldingstjenesten Sky ECC.

TV-kjendisen ble tiltalt for å ha befatning med 31,5 kg kokain, 20 kg heroin, 20 kg amfetamin, 1 kg metamfetamin, 1 kg ketamin, 57,9 kg hasj og 25 kg marihuana.

Den 36 år gamle nordmannen, bosatt i Sverige, regnes som en av hovedpersonene i saken.

Han ble siktet for:

«I perioden 19. juni 2020 til 4. februar 2021, som ledd i aktivitetene til en samhandlende gruppe som drev med ulovlig narkotikavirksomhet, mottok han i Sverige til sammen 30 kg heroin, 39,5 kg amfetamin, 54,4 kg kokain, 621,9 kg cannabis, 1 kg ketamin og 1 kg metamfetamin, som han innførte til Norge ved å transportere stoffet med ATV og/eller med bil over grensen.»

En 40 år gammel mann ble utnevnt til en annen av hovedpersonene i ligaen.

Han er anklaget for å ha ledet en «organisert kriminell gruppe, som under særdeles skjerpende omstendigheter, ulovlig å ha innført, ervervet, oppbevart, sendt eller overdratt narkotika, eller medvirket til dette».

Den 36 år gamle mannen skal ha fraktet og levert narkotika til ulike mottakere i og rundt Oslo.

Det var blant annet til en kjent kvinnelig tv-personlighet og ba henne frakte og levere stoffet til ulike mottakere i og rundt Oslo.

Forsvarer Ole Petter Drevland var tirsdag kveld utilgjengelig for kommentar.

- Han har ikke forklart seg til politiet og ikke tatt stilling til straffskyld, sa Drevland da Dagbladet omtalte etterforskningen tilbake i april.

TV-kjendisen, hovedmennene og fire andre ble alle tiltalt for å ha deltatt i en organisert kriminalitetsgruppe.

De resterende fire mennene, alle bosatt i Oslo, er også tiltalt for innførsel, oppbevaring og salg av store mengder narkotika.