NRK får massiv kritikk: Nå svarer de

05/10/2023 14:07

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå svarer de på kritikken.

Onsdag ble det kjent at NRK har valgt å gi nytt navn til musikkprogrammet «Jungeltelegrafen».

Dette vakte stor oppmerksomhet, både i media og i kommentarer.

«Jungeltelegrafen» er et radioprogram som har blitt sendt på NRK P2 i 26 år. Men i fremtiden skal det globale musikkprogrammet hete «Musikkreisen».

Noen mennesker reagerte også på den sosiale nettverksplattformen X (Twitter).

En lytter skrev: «Der mistet de en lytter. Det er bra fjernt å mene at «Jungeltelegrafen» er belastende. HVEM sier at det? Har wokere nådd NRK-ledelsen eller overtenker de helt på egen hånd?»

Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK sa til Newsner at det er «supert at folk engasjerer seg i NRKs innhold og nå også titler»

Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen avis og samfunnsdebattant, var blant dem som reagerte på NRKs beslutning om å endre navn.

– Dette bekrefter at NRK er det mest «woke» mediehuset i Norge. Dette føyer seg bare inn i rekka av flere liknende saker, der NRK endrer eller fjerner innhold som de mener kan være støtende for noen, sa Selbekk til Dagbladet.

Selbekk mener resten av samfunnet er på vei ut av hysteriet og synes derfor det er synd at NRK nå velger å gjøre det.

Mats Borch Bugge mener på sin side at navneendringen aldri var ment som noe «woke».

– Vi ønsker å tydeliggjøre tilbudet vårt. Vi ser at det i en valgbar verden er langt lettere å finne innhold som peker i retning av det som utgjør innholdet, derfor har vi samlet de to programmene Jungeltelegrafen og Musikkreisen DJ under navnet «Musikkreisen», svarer musikksjefen.

Radioprogrammet er et av NRK Radios lengste program.

– Dette programmet er viktig for oss, derfor ønsker vi at flest mulig skal kunne finne det. Vi mener at navnet «Musikkreisen» er mer beskrivende for hva programmet er og ikke minst lettere å forstå for nye lyttere, understreker Borch Bugge til Newsner.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.