Ny trend sprer seg blant foreldre: Har aldri sovet bedre

09/05/2024 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De siste årene har bruk av spesialtjeneste blitt populært blant nybakte foreldre.

De siste årene har bruk av spesialtjeneste blitt populært blant nybakte foreldre – spesielt i finansmetropoler som New York, Hong Kong og London, hvor vilkårene for foreldrepermisjon skiller seg vesentlig fra for eksempel Norge.

Lisa Clegg går gjennom døren til Mullboccus-familien i et boligområde en times kjøring øst for London annenhver kveld klokken 20.30. Når hun kommer, vet foreldrene at de kan se frem til en god natts søvn uten avbrudd fra barna.

De såkalte nattepikene sørger for at nettene blir rolige slik at foreldrene kan få en uforstyrret søvn. Det melder dansk TV2.

«Vi er alle stille i kveld fordi nattepiken vår kommer», sier Lisa Auld forventningsfullt, mens familien – som også inkluderer datteren Sienna på snart tre, og den fire uker gamle sønnen Teddy – nyter middagen. "Hvorfor ikke få hjelp i de timene vi virkelig trenger å sove?", spør Resh Mullboccus.

Lisa Clegg er leid inn til å passe barna annenhver natt til seks om morgenen, slik at foreldrene kan sove ut og være uthvilte til arbeidsdagen som følger.

"Vi overlater utvilsomt barna våre til barnehage når vi er våkne og våkne. Hvorfor ikke også søke hjelp om natten?", undrer Resh Mullboccus.

Forebygger konflikter og utfordringer

De siste årene har bruken av nattbarnepiker blitt populært, spesielt i finansmetropoler som New York, Hong Kong og London, hvor forventningene er høye til høytpresterende arbeidere – også som nybakt forelder.

– Fordelen med å ha meg de første ukene av babyens liv er at foreldrene raskt lærer de nødvendige rutinene og metodene, og unngår de typiske utfordringene nye foreldre møter i løpet av de første fire til åtte ukene, forklarer Lisa Clegg, som tar ta vare på bamse annenhver kveld og jobbe for en annen familie de andre nettene.

Hun føler at det har blitt mer akseptert å kjøpe hjelp til barnepass – uten at foreldrene blir sett på som dårlige foreldre:

– Klientellet mitt er mye bredere nå enn da jeg startet for 18 år siden. Nå er det ikke bare de rike og kjente som prioriterer å investere i at barna får en god start på livet, og at familielivet blir mer harmonisk, sier hun.

Etterspørselen har økt

Anastasia Baker, administrerende direktør og grunnlegger av Night Nannies siden 1999, bekrefter at etterspørselen etter nattbarnepiker har økt betydelig:

"Tallene våre taler for seg selv, vi har vokst fra seks til rundt 500 nattepleiere over hele landet siden vi startet."

Mer effektiv på jobb

Det koster 3.937 norske kroner per natt når nattepiken tar seg av Teddy, og det er verdt hver krone ifølge foreldrene.

«Jeg er mer effektiv på jobben, og jeg er en bedre partner for Lisa», sier Resh Mullboccus, som jobber i finanssektoren. Han står opp klokken 5 hver morgen, tar toget en time inn til London sentrum og er hjemme igjen 12 timer senere.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.