Ny utvikling i saken mot Sindre Finnes: Viktig avgjørelse er tatt

01/11/2023 15:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå er det ny utvikling i saken.

Tidligere statsminister Erna Solberg (62) har vært i storm siden forrige måneds pressekonferanse. Årsaken var aksjekjøpene til ektemannen Sindre Finnes.

Der innrømmet hun at hun var inhabil i visse saker mens hun var statsminister.

Hun avviste imidlertid at Finnes noen gang har mottatt innsideinformasjon.

På Stortingets pressekonferanse ble det avslørt at Finnes gjorde over 3650 aksjehandler mens Erna var statsminister.

Ifølge Solberg tjente han til sammen 1,8 millioner kroner på kjøpene.

Men i begynnelsen av oktober avslørte Dagens næringsliv at Finnes satt igjen med kun 644.000 kroner fra alle kjøp og salg. Han skal ha handlet aksjer og andre verdipapirer 3.290 ganger i løpet av Solbergs periode som statsminister.

Finnes kjøpte og solgte for til sammen 125 millioner kroner.

Etter medieskandalen varslet Økokrim at de ville etterforske saken.

Nå melder de at avgjørelsen er tatt, men den vil ikke bli offentliggjort før fredag, ​​på en pressekonferanse.

Advokaten til Sindre Finnes, Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma sier til Børsen i Dagbladet at de selv ikke var i kontakt med Økokrim.

– Økokrim har ikke vært i kontakt med Finnes eller meg, og vi er ikke kjent med hvilken konklusjon Økokrim har kommet til, sier han og påpeker at det ikke er indikasjoner på at det har skjedd noe ulovlig.

11. september oppnådde Erna Solbergs parti et spektakulært godt valgresultat, og Høyre ble det største politiske partiet i Norge med 25,9 prosent av stemmene.

Men stemningen til partilederen i slutten av uken var en helt annen, da hun innkalte til pressekonferanse om ektemannens aksjekjøp.

Det ble tårer og hun kalte Finnes sin oppførsel for et tillitsbrudd.

– Sindre har ikke vært ærlig med meg. Tillitsbrudd er alltid vanskelig, og ekstra vanskelig er det spesielt når det er i familien. Det gjør vondt for meg å være så hard mot Sindre som jeg er i dag. Men fordi vi har felles økonomi er hans handlinger direkte påvirket av hvordan jeg kan gjøre min jobb som politiker, gjenga Dagbladet.

Hun sa at det aldri er en grunn til å tro at noen du elsker og bor med ikke er åpen og ærlig med deg. Hun påpekte imidlertid at hun fortsatt er glad i ektemannen.

Under skandalen innrømmet Finnes i et intervju med TV 2 at han slet med å fungere.

– Som følge av oppmerksomheten denne saken har fått og det enorme medietrykket, er jeg rett og slett ikke i stand til å fungere som normalt nå. Det gjør at det kan ta tid før dere får svar på alle spørsmålene deres.

Han innrømmet at det var vanskelig for ham at han har satt Erna Solberg i en så vanskelig situasjon.

– Jeg håper på forståelse for at dette er en tøff tid for hele familien vår, og vil gjerne gjenta at jeg er utrolig lei meg for at jeg har satt Erna i denne situasjonen, sa han til kanalen.