Nye detaljer: Derfor nåde ikke prins Harry frem i tide

13/09/2022 08:42

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå er det nytt om hvorfor prins Harry fortsatt var på flyet da hans elskede bestemor, dronning Elizabeth, gikk bort.

Da dronning Elizabeth tok sitt siste åndedrag i forrige uke, var det uten prins Harry ved hennes side.

Hennes elskede og omstridte barnebarn var fortsatt på flyet da den 96 år gamle monarken døde på Balmoral Castle i Skottland torsdag ettermiddag.

Den rødhårede prinsen landet ikke før femten minutter etter bestemorens død.

Nå er det nye detaljer om hvorfor han ikke kom til et siste farvel, selv om han var i Storbritannia da legene begynte å uttrykke alvorlige bekymringer om dronningens helse.

Den kongelige eksperten Camilla Tominey  avslørte hendelseskjeden som medførte at prins Harry først var på palasset nesten en og en halv time etter hennes død.

Hun sa at prins William, prins Andrew, prins Edward og hans kone Sopfie alle hastet avsted i et Royal Air Force-fly til Skottland da Buckingham Palace sendte ut en pressemelding om dronningens helse klokken 12.30 lokal tid.

Prins Harry var ikke om bord i flyet og måtte i stedet finne et privatfly å fly i.

Ifølge den kongelige eksperten Camila Tominey hadde prins Harry ikke engang fått en telefon om dronningens helse da prins William og de andre gikk om bord i Royal Air Force-flyet.

"Det ser ut til at selv om familien visste at hun var alvorlig syk da de gikk om bord, trodde de ikke at helsen hennes ville forverres så raskt," sa hun.

Faktisk trodde Charles at han og William ville være i stand til å være vertskap for det virtuelle møtet i statsrådet som dronningen hadde utsatt dagen før.

Ifølge Camila Tominey landet prins William og co. på Aberdeen lufthavn i Skottland klokken 15.52 lokal tid, og de var på Balmoral Castle klokken 17.11.

Prins Harrys privatfly forlot ikke England før 17.35, og han hadde bare fløyet en time da dronning Elizabeth ble erklært død klokken 18.31.

Ifølge eksperten tyder dette på at prins Harry ikke var klar over bestemorens fallende helse før det var for sent.

Eksperten sier også at alle indikasjoner er at kongefamilien ikke ventet på at prins Harry skulle komme til palasset før de kunngjorde dødsfallet for publikum.

Prins Harry har ikke kommentert hvorfor han ikke nåde frem i tide, men han sa mandag at Windsor Castle «er et ensomt sted» uten bestemoren hans.