Putins lojale støtte kritiserer sterkt krigen i Ukraina: "De har gjort feil"

13/09/2022 07:21

Emma

Nyheter
Ramzan Kadyrov (th) står sammen med direktøren for russisk Rostec (tv) og Vladimir Putin / Foto: Shutterstock
Ramzan Kadyrov (th) står sammen med direktøren for russisk Rostec (tv) og Vladimir Putin / Foto: Shutterstock
Ramzan Kadyrov er ikke i tvil om at Russland har sviktet i krigen i Ukraina.

Dette er ikke gode tider for verken Putin eller de russiske troppene i Ukraina for øyeblikket. Stadig flere snakker offentlig ut kritisk om krigen, noe som ikke har gått som forventet.

Russerne er for tiden i retrett flere steder, spesielt i den nordøstlige delen av Ukraina, hvor ukrainske tropper får bakken. Dette er veldig dårlige nyheter fra russisk side, fordi planen bare har vært å i det minste holde kontroll i områdene okkupert.

Putin har møtt kritikk fra flere russere under krigen, men nå begynner også de svært lojale delene av hans indre krets å kritisere hendelsesforløpet i Ukraina.

Ramzan Kadyrov er lederen av den lille staten Tsjetsjenia, som er en nær alliert av Russland. Faktisk utstråler forholdet mellom Putin og Kadyrov gjensidig respekt og ikke minst støtte fra Kadyrov.

Blant annet har han også bidratt med tsjetsjenske styrker i Ukraina, men Kadyrov ser ikke klart på krigen, og slår også ut mot Russlands krigsstrategi i Ukraina.

– De har gjort feil, og jeg tror de vil trekke de nødvendige konklusjonene, sa Kadyrov i en lydmelding sendt til Telegram-profilen sin søndag.

Kadyrov frykter til og med at den virkelige tilstanden på slagmarken ikke er kjent.

– Hvis det ikke gjøres endringer i strategien i dag eller i morgen, vil jeg bli tvunget til å snakke med ledelsen i Forsvarsdepartementet og landets ledelse for å forklare dem den virkelige situasjonen på bakken. Det er en veldig interessant situasjon. Det er utrolig, vil jeg si, sa Kadyrov.