Nye svindelforsøk: Vær på vakt!

23/11/2023 13:23

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå kommer politiet med enda en advarsel.

Det er nok en gang et økende antall svindelforsøk, og nå kommer en advarsel fra Innlandet politidistrikt angående denne trusselen. Det skriver DinSide.

Advarselen kommer etter rapporter om at flere enkeltpersoner har mottatt melding som tilsynelatende kommer fra politiet. Dette er en del av en pågående trend, og tidligere i november informerte Øst politidistrikt om en lignende svindel via Facebook.

- Det er flere personer i vårt distrikt som har fått tekstmelding fra politiet hvor det står at vedkommende har mottatt stevning, og dokumentet kan hentes på vedlagt nettside. Denne går direkte til BankID. Dette er svindel, ikke trykk på lenka.

- Vi har fått mange henvendelser fra innbyggere som har blitt utsatt for svindelforsøk over telefon, skrev politiet.

I de nylige tilfellene har folk blir ringt opp av noen som later til å være politiet. Ofrene blir kontaktet gjennom et tilsynelatende norsk telefonnummer som begynner med +47.

Det bemerkelsesverdige er at stemmen i den andre enden av samtalen er datagenerert og engelsktalende.

Dette har ført til økt bekymring for den pågående svindelaktiviteten, og det er viktig å være oppmerksomme på slike forsøk for å unngå å bli offer for bedrag.

- Personen utgir seg for å være fra politiet og ber deg trykke på 1 for å få snakke med en betjent. Legg på - dette er et forsøk på svindel!

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.