Nyhet: Fra 1. mai blir de dyrere

26/04/2024 15:22

Sofie

Nyheter
Foto: Dagens.no
Foto: Dagens.no
Nå øker de prisene igjen.

Prisene på plastposer i butikkene ser ut til å øke igjen. Dette kommer etter en tidligere prisøkning, da posene nå koster 4,25 kroner i de fleste butikker. Dette skyldes at Handelens Miljøfond økte kontigenten sist sommer.

Fra 1. mai vil kontigenten øke med en krone, noe som ifølge NRK kan føre til at prisen på hver plastpose i butikkene stiger med ytterligere 1,25 kroner, til en totalpris på 5,50 kroner.

Selv om det er butikkene selv som fastsetter sluttprisen på posene, påvirkes denne direkte av kontigentendringene. Det skriver TV2.

Økningen i kontigent og dermed i pris er motivert av et ønske fra Handelens Miljøfond om å redusere forbruket av plastposer. Til tross for tidligere tiltak har ikke forbruket falt tilstrekkelig.

Organisasjonen har satt et mål om at forbruket skal reduseres til 40 plastposer per innbygger per år innen utgangen av 2025. For øyeblikket bruker nordmenn omtrent 80 plastposer hver årlig.

– Vi så at plastposesalget gikk den med 40 prosent sammenlignet med høsten året før. Samtidig økte salget på avfallsposer og handlenett, men etter jul ser vi at statistikken har flatet ut, sier daglig leder Cecilie Lind i Handelens Miljøfond til NRK.