Nytt virus i omløp: Person smittet med sjelden svineinfluensa

12/11/2020 14:11

Emma

Nyheter
En person har blitt funnet smittet med en sjelden variant av svineinfluensa.

En pasient i Canada har blitt funnet smittet med en sjelden variant av svineinfluensa. Det er det de amerikanske media fox newsskriver.

Dette er et alvorlig virus kalt Influensa A (H1N2). Det er en sjelden variant av svineinfluensa som nå er oppdaget i et menneske. Det er det lokale myndigheter i Canada informerer.

Infeksjonen har blitt oppdaget i Alberta, en kanadisk provins som ligger ved siden av USA vest i landet. Det ble oppdaget da pasienten selv søkte legehjelp med influensalignende symptomer i midten av oktober.

"Pasienten viste milde symptomer og ble raskt kurert etter å ha blitt testet. Så langt er det ingen indikasjon på at viruset har spredt seg videre," sa en felles uttalelse fra helsedirektør Deena Hinshaw og veterinærdirektør Keith Lehman, ifølge B.T.

Prøver å spore opp kilden

Lokale myndigheter prøver nå å spore smittekilden. I samme vene er målet å sikre at den sjeldne svineinfluensaen har spredt seg videre.

H1N2 influensa er et virus kjent for å forekomme i grisefeter rundt om i verden. Det er en smittsom sykdom som sitter i grisenes luftveier, som er forårsaket av type A influensavirus. Sykdommen smitter imidlertid ikke selv om du bruker kjøtt fra et infisert dyr.

"Vi tar det på alvor, men folk i Alberta må være klar over at sporadiske tilfeller av ulike typer influensa har blitt funnet på forskjellige steder i Nord-Amerika i løpet av de siste halvt dusin årene. Type Influenza A (H1N2) er sjelden med bare 27 tilfeller over hele verden siden 2005 - og ingen tidligere i Canada til nå, sier lokale myndigheter i Canada.

Som svineinfluensa har blitt oppdaget i et menneske i Alberta, lokale helsemyndigheter vil nå tilby borgere i den sentrale delen av provinsen at de kan bli influensa-testet hvis de skal coronatested.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.