Nytt virus i omløp: Person smittet med sjelden svineinfluensa

12/11/2020 14:11

Emma Sletta

Nyheter
En person har blitt funnet smittet med en sjelden variant av svineinfluensa.

En pasient i Canada har blitt funnet smittet med en sjelden variant av svineinfluensa. Det er det de amerikanske media fox newsskriver.

Dette er et alvorlig virus kalt Influensa A (H1N2). Det er en sjelden variant av svineinfluensa som nå er oppdaget i et menneske. Det er det lokale myndigheter i Canada informerer.

Infeksjonen har blitt oppdaget i Alberta, en kanadisk provins som ligger ved siden av USA vest i landet. Det ble oppdaget da pasienten selv søkte legehjelp med influensalignende symptomer i midten av oktober.

"Pasienten viste milde symptomer og ble raskt kurert etter å ha blitt testet. Så langt er det ingen indikasjon på at viruset har spredt seg videre," sa en felles uttalelse fra helsedirektør Deena Hinshaw og veterinærdirektør Keith Lehman, ifølge B.T.

Prøver å spore opp kilden

Lokale myndigheter prøver nå å spore smittekilden. I samme vene er målet å sikre at den sjeldne svineinfluensaen har spredt seg videre.

H1N2 influensa er et virus kjent for å forekomme i grisefeter rundt om i verden. Det er en smittsom sykdom som sitter i grisenes luftveier, som er forårsaket av type A influensavirus. Sykdommen smitter imidlertid ikke selv om du bruker kjøtt fra et infisert dyr.

"Vi tar det på alvor, men folk i Alberta må være klar over at sporadiske tilfeller av ulike typer influensa har blitt funnet på forskjellige steder i Nord-Amerika i løpet av de siste halvt dusin årene. Type Influenza A (H1N2) er sjelden med bare 27 tilfeller over hele verden siden 2005 - og ingen tidligere i Canada til nå, sier lokale myndigheter i Canada.

Som svineinfluensa har blitt oppdaget i et menneske i Alberta, lokale helsemyndigheter vil nå tilby borgere i den sentrale delen av provinsen at de kan bli influensa-testet hvis de skal coronatested.