Oppfordrer turister til å holde seg vekk under Halloween

09/10/2023 19:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det ser festlig ut med de mange glade, utkledde menneskene på gata under Halloween.

Men hvis det er opp til den lokale byregjeringen, bør turister holde seg langt unna.

Bildet nedenfor er fra Shibuya-distriktet i Tokyo, som år etter år legger gater og smug for en stor Halloween-fest som tiltrekker seg både nasjonale og internasjonale turister.

Til myndighetenes store beklagelse – blant annet fordi sporene er skremmende.

Byen Shibuya har besluttet å forby alt forbruk av alkohol på gatene i området mellom kl. 18.00 og 05.00 fra 27. til 31. oktober, når Halloween-feiringen finner sted.

Turister fra både inn- og utland oppfordrer bystyret til å oppføre seg hensynsfullt – eller holde seg helt unna, skriver CNN.

"Skadene forårsaket av overturisme har blitt alvorlige, noe som resulterer i skade på folks eiendom forårsaket av overstadig drikking på gaten, krangel med lokale innbyggere og store mengder tomme bokser og flasker som kastes på gaten," sa byen i en uttalelse.

"I tillegg, hvert år under Halloween, blir området rundt Shibuya Station så overfylt at det er nesten umulig å bevege seg."

Bekymringen er enda større i år enn vanlig, ettersom Japan først gjenåpnet grensene for utenlandske turister høsten 2022 på grunn av koronaviruspandemien.

Derfor frykter myndighetene at enda flere turister vil ta turen til Shibaya og gjøre gatefesten under halloween enda større enn den var før pandemien.

I fjor viste skremmende bilder fra Sør-Korea hvor fryktelig galt det kan gå hvis for mange mennesker samles på for liten plass.

Her ble 151 mennesker klemt i hjel under halloween-feiringen i den sørkoreanske hovedstaden Seoul. 82 ble skadet.

Myndighetene i Shibaya er redd for at noe lignende kan skje her hvis det ikke gjøres noe for å begrense antall deltakere i Halloween-feiringen.