Ordfører: Stort utbrudd av smittsomme sykdommer på vei

23/05/2022 08:09

Emma

Nyheter
Beedskapsarbeidere fjerner lik fra gaten i Mariupol. / Foto: Alexander Ermochenko/Reuters/Ritzau Scanpix
Beedskapsarbeidere fjerner lik fra gaten i Mariupol. / Foto: Alexander Ermochenko/Reuters/Ritzau Scanpix
Krigen i Ukraina kan få konsekvenser på flere måter enn én.

Få tviler på at krigen i Ukraina har fått enorme konsekvenser for det ukrainske folket.

Flere tusen sivile - inkludert hundrevis av barn - har mistet livet, mange flere har blitt skadet og mange millioner har måttet flykte fra landet.

Samtidig har Vestens voldsomme sanksjoner mot Russland rammet russeren på vesken, akkurat som inflasjonen i Europa har eksplodert; hovedsakelig på grunn av krigen.

Russlands beslutning om å invadere nabolandet har fått direkte eller indirekte konsekvenser for mange millioner mennesker, og nå har ordføreren i krigsherjede Mariupol, Vadim Boychenko, kunngjort at krigen trolig snart vil få enda flere konsekvenser.

Ifølge ham er den sørøstlige ukrainske byen på randen av et alvorlig utbrudd av smittsomme sykdommer.

Det har han ifølge TV 2 skrevet på meldingstjenesten Telegram. 

"I tillegg til den humanitære katastrofen skapt av de russiske okkupantene, er byen nå også på randen av et utbrudd av smittsomme sykdommer," skrev han.

Ifølge ordføreren skyldes dette blant annet at sommerregnet truer med å forurense vannforsyningen til den krigsherjede byens innbyggere, som allerede er svekket av mangel på blant annet mat og vann.

Boychenko har derfor oppfordret de russiske troppene, som har kontroll over Mariupol, til å la de gjenværende innbyggerne forlate byen.

Byen er vanligvis hjem til nesten 500.000 mennesker, men hundretusener har allerede blitt evakuert fra byen, som de siste månedene har blitt bombet ugjenkjennelig.

Det er fortsatt flere hundre tusen sivile fanget i byen, som nå er beleiret av den russiske invasjonsstyrken. Disse innbyggerne lider under forferdelige forhold der det er mangel på både mat, vann og elektrisitet.

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.