Overraskende kunngjøring: Putin vil droppe eget parti

15/11/2023 10:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putin skal angivelig ha vinket farvel til sitt eget parti.

I en verden der den geopolitiske dynamikken er i stadig endring, står Vladimir Putin som en av de mest omtalte og kontroversielle figurene. Siden han først entret den politiske scenen som Russlands president i 2000, har Putin vært en dominerende kraft, både innenlands og internasjonalt.

Og det ser visstnok ikke ut til å ta slutt for Putin.

I en uventet politisk manøver vurderer Russlands president angivelig å forlate partiet Forent Russland for å stille som uavhengig kandidat i neste presidentvalg.

Det melder The Telegraph.

Dette trekket blir sett på som et forsøk på å styrke hans image som en målbevisst krigsleder midt i den pågående konflikten i Ukraina.

Og Putin, som har vært en dominerende figur i russisk politikk siden 2000, ser ut til å distansere seg fra «Forent Russland», som har sett sin popularitet avta.

Beslutningen om å potensielt stille som uavhengig reflekterer Putins ambisjon om å sementere sitt ettermæle som en av Russlands store ledere, med invasjonen av Ukraina som et avgjørende element i hans periode.

Og til tross for de økonomiske konsekvensene og den blandede offentlige mottakelsen av krigen, ser Kreml ut til å være overbevist om det nye elektroniske stemmesystemet, som de mener vil sikre Putin en høyere stemmeandel, som et ekko av valgseieren tilbake i 2018.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?