Overraskende nyheter i Filippa-saken: Slik hjalp hun med å finne Filippa

19/04/2023 10:06

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Presse-Fotos.dk
Foto: Presse-Fotos.dk
Nå tikker nok en overraskende nyhet inn i Filippa-saken.

27 timer med mareritt. Slik beskrives timene til Filippas mor der den 13 år gamle jenta forsvant.

Og det er forståelig.

Det var ingenting å skrive hjem om, da den 13 år gamle jenta akkurat var ferdig med avisruta da hun plutselig forsvant på vei hjem. Filippa ble meldt savnet klokken 11.30 av stefaren på Facebook, og derfra gikk det veldig fort.

Hele Danmark og det meste av Norden satt og holdt pusten før politiet endelig kunne avsløre at den 13 år gamle jenta var funnet i live.

Og nå har en ny historie sett dagens lys.

Bodil Grubak var en viktig del av søket etter den savnede jenta, som plutselig forsvant lørdag formiddag etter at hun hadde båret aviser i en liten by i Kirkerup.

For da hun skulle sjekke ut videomaterialet sitt, fikk hun seg noe av en overraskelse.

Det er budskapet fra TV 2 ØST.

Her ble hun tatt med buksene nede da hun umiddelbart skjønte at kameraet hadde filmet, selv om bilen ikke var slått på.

Hun la heller ikke skjul på at Bodil Grubaks bil hadde stått i oppkjørselen siden lørdag morgen og derfor fanget all bevegelse på veien.

Og den 13 år gamle jenta forsvant rundt 800 meter fra der Bodil Grubak bor.

– Opptakene kan ha hjulpet etterforskerne med å avklare om mannen har kjørt et bestemt stykke forbi, og om de dermed skulle fokusere på noen av de andre veiene han kunne ha kjørt vekk fra Kirkerup. Så sånn sett har det nok vært en brikke i det store puslespillet, og jeg tror det har vært betydelig, sier hun til TV 2 ØST.

Dette kommer i kjølvannet av at politiet i Sørsjælland og Lolland-Falster oppfordret alle innbyggere til å dele alt videomateriale de måtte ha.

Og siden den gang har ikke politiet lagt fingrene imellom, da alle kunne puste lettet ut. Her sa de at innbyggerne hadde vært til stor hjelp i søket etter Filippa.

Samtidig har politiet benyttet anledningen til å hevde at de nå ønsker ro i forbindelse med etterforskningen av saken.

I skrivende stund er det derfor fortsatt ukjent hva som vil skje med den 32 år gamle mannen som er siktet for varetektsfengsling av 13 år gamle Filippa. I tillegg er han også tiltalt for å ha utsatt jenta for en seksualforbrytelse. Dette skal ha skjedd under trussel om vold.

I første omgang skal det være en ny grunnlovshøring 11. Mai.

Vi i redaksjonen sender våre varmeste tanker til Filippa og hele familien i denne vanskelige tiden.