Overraskende uttalelser fra nøkkelvitnet i McCann-saken: Mannen som pekte ut hovedmistenkte, er sikker

30/06/2023 09:08

Henrik R

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Nøkkelvitnet i McCann-etterforskningen med sjokkerende uttalelser

Helge Busching, nøkkelvitnet i Madeleine McCann-saken, har for første gang gitt et offentlig intervju. I intervjuet til tyske Bild, rapportert av den britiske avisen Daily Mail, kommer han med sjokkerende uttalelser om hovedmistenkte, Christian Brueckner.

Busching hevder at Brueckner indikerte at Madeleine "ikke skrek" da hun ble bortført. Han forteller også at Scotland Yard overså hans første tips.

Foto: Facebook

I intervjuet beskriver Busching hans tidligere venns mørke side, som kom til syne gjennom avstikkende overgrepsvideoer han fant.

Ifølge Daily Mail beskriver Busching i detalj en video som viste Brueckner seksuelt misbruke en eldre amerikansk kvinne og en tenåring i Portugal.

Busching minnes sjokket da han gjenkjente Brueckner på klippene: "Du kunne se hvordan noen pisket kvinnen. Hun var bundet, liggende på sengen, med malte skibriller foran øynene… hun må ha vært 70 eller 80 år gammel og ropte din jævla j******!… og så oppdaget jeg at det var Brueckner."

Han deler også at tenåringsjenta beskrev Brueckners handlinger som grensende til voldtekt, og at Brueckner ba henne om å tie stille. "Det var da jeg visste hva slags fyr Brueckner var," sier Busching.

Vitnet beskriver et møte med Brueckner på en musikkfestival i Spania i 2008, etter at han forlot Portugal. Ifølge Busching nevnte han Madeleines forsvinning, og uttrykte forundring over at hun kunne forsvinne sporløst. I respons skal Brueckner ha sagt: "Hun skrek ikke," noe som overbeviste Busching om at Brueckner hadde en tilknytning til saken.

Busching avslører at han først forsøkte å informere Scotland Yard om Brueckner i 2008 via en hotline dedikert til tips om Madeleine McCann-saken.

Imidlertid hevder han at hans tips ble ignorert. Det var først i 2017, etter at han hadde sonet en fengselsdom i Hellas, at Scotland Yard lyttet til ham.

På den annen side, nekter Christian Brueckner for å ha noe som helst med saken å gjøre.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.